Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Porsche Cayenne Turbo GT: Το ισχυρότερο SUV της Porsche

30/6/2021

Ένα θηρίο 631 ίππων παρουσίασε η Porsche, το μοντέλο Cayenne Turbo GT το οποίο και επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Λίγες ημέρες μετά το ρεκόρ που σημείωσε η Porsche 911 GT2 RS στην πίστα του Nurburgring η γερμανική μάρκα δείχνει πως είναι... αχόρταγη για νέες top επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε την νέα Porsche Cayenne Turbo GT, το πιο γρήγορο SUV που έχει δημιουργήσει ποτέ και το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά σε coupe αμάξωμα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Βασισμένο πάνω στην Cayenne Turbo Coupe το νέο μοντέλο έχει νέα ανταλλακτικά για τον στροφαλοφόρο άξονα, τα έμβολα τις ράβδους σύνδεσης και την καδένα χρονισμού. Σε τεχνικές λεπτομέρειες ο δίτροχος turbo V8 κινητήρας έχει ισχύ 631 άλογα και 849 Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων συμβάλλει στις πιο γρήγορες επιδόσεις, με την Porsche να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, την ώρα που αγγίζει τελική ταχύτητα 299 χιλιομέτρων την ώρα.
 
Εκτός από την επιπλέον ισχύ, η Porsche Cayenne Turbo GT έχει μία ανάρτηση κατά 17 χιλιοστά χαμηλότερη από την Cayenne Turbo Coupe. Η ανάρτηση είναι έως και 15% πιο σκληρή, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία ενώ υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις και τεχνολογίες για την διαχείριση της ανάρτησης, τον δυναμικό έλεγχο του πλαισίου και το torque vectoring. Η Porsche Cayenne Turbo GT έχει ζάντες 22 ιντσών, ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και φρένα από κεραμικά υλικά.
 
Πηγαίνοντας στο εσωτερικό του μοντέλου βλέπει κανείς καθίσματα για τέσσερις επιβάτες, με τα εμπρός να είναι ρυθμιζόμενα σε οκτώ κατευθύνσεις. Όλα έχουν επένδυση δέρματος Alcantara και ειδικά κεντήματα «Turbo GT». Επιπλέον, προστέθηκε το ανανεωμένο σύστημα infotainment της Porsche το οποίο πλέον υποστηρίζει και υπηρεσίες ασύρματης συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay.
 
Η νέα Porsche Cayenne Turbo GT θα διατεθεί στις αγορές των ΗΠΑ στις αρχές του 2022 ενώ το αρχικό κόστος του ξεκινά από τα 180.800 δολάρια.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε