Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ολικό μπορεί να είναι το λίφτινγκ στο VW Group αν ισχύσουν οι φήμες.

«Πωλητήριο» σε Bentley, Lamborghini και άλλες μάρκες η VW..

13/5/2019

Ο Όμιλος Volkswagen θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της στρατηγικής του, και σε αυτήν δεν έχουν ρόλο αρκετές μάρκες, μεταξύ των οποίων και οι Bentley και Lamborghini, οι οποίες πιθανότατα θα πωληθούν..

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 11 χρόνια, με τα ξένα μέσα να υποστηρίζουν πως το VW Group του έχει δώσει την ονομασία Vision 2030, όπου είναι και η καταληκτική χρονιά για την πλήρη υλοποίησή του.
 
Στο σχέδιο του γερμανικού κολοσσού ασφαλείς είναι οι μάρκες Volkswagen, Audi και  Porsche που θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την σκέπη του. Ασφαλείς θα είναι και οι Skoda και η SEAT, ωστόσο για να συμβεί αυτό οι μάρκες αναμένεται να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους προσφέροντας οχήματα με πιο ξεχωριστό σχεδιασμό.

Ωστόσο οι υπόλοιπες μάρκες δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Συγκεκριμένα οι Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign και Lamborghini μπορούν να πάνε προς πώληση ή αν δεν βρεθεί κάποιος αγοραστής να βάλουν τέλος στη λειτουργία τους.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Bentley απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα καθώς θεωρείται παλιομοδίτικη. Ωστόσο η VW δεν αναμένεται να την κλείσει από τη μία ημέρα στην άλλη, έχοντας πρωταρχικό της στόχο να βρει κάποιον αγοραστή από την Κίνα.
 
Η Bugatti φέρεται ότι θα εγκαταλείψει τον όμιλο VW, αλλά θα παραμείνει εντός της οικογένειας Porsche, καθώς θα ελέγχεται από τον εγγονό του Ferdinand Porsche, Ferdinand Piëch.
 
Σε ότι αφορά τη Lamborghini και αυτής το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και σε περίπτωση που οι ειδικοί αναλυτές εκτιμήσουν πως δεν μπορεί να προσφέρει στον όμιλο θα πωληθεί «πακέτο» με τη Ducati. Τέλος δεν αποκλείεται η Volkswagen να ξεκινήσει μία νέα μάρκα που θα ασχολείται με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
 
Τίποτα απ όλα όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον Όμιλο VW, ωστόσο ακόμα και με τη μορφή φημών το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις