Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Renault: Φέρνει 10 ηλεκτρικά, φθηνότερα και με καλύτερη αυτονομία

30/6/2021

Βασικός «παίκτης» στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης θέλει να γίνει τα επόμενα χρόνια η Renault που παρουσίασε την νέα της στρατηγική με τίτλο «Renault eWays».

Ειδήσεις και αποκαλύψεις προέκυψαν από τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Renault, Luca de Meo, σε σχέση με το ηλεκτρικό μέλλον της γαλλικής μάρκας. Η νέα πολιτική «Renault eWays» οριοθετεί τους στόχους της εταιρείας για τις προσεχείς δεκαετίες, με κυριότερη την επιθυμία ως το 2030 τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να αποτελούν το 90% της γκάμας. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η Renault έχει ήδη υπογράψει συγκεκριμένες συμφωνίες προμήθειας των απαραίτητων microchips για ηλεκτρικά και υβριδικά, καθώς και deal κατασκευής των δικών της ηλεκτρικών μπαταριών. Επιπλέον, σκοπεύει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη με τρία εργοστάσια της γαλλικής μάρκας στη βόρεια Γαλλία (Renault ElectriCity) τα οποία θα παράγουν έως 400.000 e-cars ετησίως.

Το μικρομεσαίο Renault Megane E-Tech Electric παίζει μεγάλο ρόλο στην ηλεκτρική στρατηγική «Renault eWays».

Το μικρομεσαίο Renault Megane E-Tech Electric παίζει μεγάλο ρόλο στην ηλεκτρική στρατηγική «Renault eWays».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Σε τεχνικό επίπεδο, τώρα, η Renault ανακοίνωσε πως τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα θα ενσωματώνουν μία διαφορετική αρχιτεκτονική κυψελών με χημική ένωση NMC (νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο). Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας το κοστος θα μειωθεί έως και 60% μέχρι το 2030, την ώρα που θα υπάρχει 20% αυξημένη αυτονομία και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα πάνω στην ανακύκλωση συγκριτικά με άλλα χημικά διαλύματα. Επιπλέον, στο πλάνο της Renault υπάρχει και η ανάπτυξη ενός compact ηλεκτροκινητήρα που θα μειώσει κατά 30% το κόστος κατασκευής και κατά 45% τις απώλειες ενέργειας.
 
Όσον αφορά τα μοντέλα που θα διαθέσει η γαλλική μάρκα, αναμένονται συνολικά 10 νέα αυτοκίνητα. Μεγαλύτερο βάρος marketing θα πέσει στο μικρομεσαίο Renault Megane E-Tech Electric που έρχεται στις αρχές του 2022, στο προσιτό οικονομικά Renault 5 (κοστίζει λιγότερο κατά 33% στην παραγωγή του σε σχέση με το ZOE) και στο SUV 4Ever που θα βασιστεί πάνω στο 4L.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε