Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
«Σπάει» η Daimler. Αλλού τα φορτηγά, αλλού τα επιβατικά

«Σπάει» η Daimler. Αλλού τα φορτηγά, αλλού τα επιβατικά

5/10/2021

Σε δύο κομμάτια διασπάται η Daimler, με το ένα από αυτά να επικεντρώνεται στα βαρέα οχήματα της φίρμας και το άλλο στα επιβατικά. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ενισχυθεί η αξία και των δύο εταιριών, αλλά και στο να αποκτήσουν γρηγορότερα "αντανακλαστικά" στα νέα δεδομένα.

Με σκοπό να ενισχυθεί η αξία και των δύο εταιρειών του ομίλου, οι μέτοχοι της Daimler AG αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθεί το τμήμα φορτηγών, από αυτό που κατασκευάζει επιβατικά αυτοκίνητα. Πλέον, θα προκύψουν δύο εταιρείες, η Daimler Truck Holding AG που θα αναλάβει τα βαρέα οχήματα της μάρκας με έμβλημα το αστέρι και η Mercedes-Benz Group AG που θα συνεχίσει να ασχολείται με τα επιβατικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Σχεδόν όλοι οι επενδυτές ενέκριναν την προτεινόμενη συμφωνία, αφού το 99,9% των ψήφων ήταν υπέρ, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Daimler, Bernd Pischetsrieder, την Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση των μετόχων.

Σκοπός αυτής της διάσπασης είναι να μπορέσουν οι εταιρείες να αντιδράσουν πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα, αφού ο ερχομός της ηλεκτροκίνησης και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης βρίσκονται καθ οδόν. Περισσότερη διαφάνεια επιδιώκεται από τους επενδυτές και βελτιώσεις στην κερδοφορία του τμήματος που ασχολείται με τα φορτηγά. Ο CEO της Daimler, Οla Kallenius δήλωσε πως το πλάνο έχει λάβει την έγκριση των μετόχων και πως αυτοί «κατανοούν τη λογική πίσω από αυτή τη συμφωνία».

Το πιο σημαντικό στρατηγικό βήμα που έχει κάνει η Daimler από την πώληση της Chrysler το 2007 είναι η  ανεξαρτητοποίηση της Daimler Truck Holding AG, στην οποία θα στηριχτεί όλη η προσπάθεια του Διευθύνοντος Συμβούλου Ola Kallenius για βελτίωση της ευελιξίας του ομίλου. Το 35% του τμήματος φορτηγών της, σχεδιάζει να διατηρήσει η Mercedes και ελπίζει ότι η Daimler Truck Holding AG θα εισέλθει στον Γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη DAX. Οι επενδυτές θα ενημερωθούν για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί τον επόμενο μήνα, από την διοίκηση του τμήματος φορτηγών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε