Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στα σκαριά ηλεκτρικό SUV από τη Lexus

16/2/2021

Η Lexus σκοπεύει να ανανεώσει το εύρος της γκάμας των μοντέλων της, και εξελίσσει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα είναι αδελφό με το Subaru Evoltis.

Η Toyota συνεργάζεται με τη Subaru και εξελίσσουν από κοινού δύο ηλεκτρικά SUV, τα οποία θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη. Παρόλο που γνωρίζουμε ορισμένα στοιχεία για το μοντέλο της Subaru, που θα ονομάζεται Evoltis και θα διαθέτει εντυπωσιακό και φουτουριστικό σχεδιασμό, μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια πληροφορία για την αντίστοιχη πρόταση της Toyota. Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η Lexus, η premium μάρκα του Ιαπωνικού κολοσσού, θα κατασκευάσει τη δική της εκδοχή του μοντέλου, το οποίο θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Evoltis, που είναι η e-TNGA.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Lexus, κ. John Iacono, δήλωσε σε συνέντευξή του πως η Lexus χρειάζεται να ανανεώσει τη γκάμα της και να συμπληρώσει τα κενά που έχει με αντίστοιχα μοντέλα. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, ο κ. Iacono ανέφερε τα ακόλουθα: «Όπως είναι η αγορά των EV αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μόνο ένας κύριος παίκτης ο οποίος απορροφά όλες τις ευκαιρίες. Πιστεύω ότι η αγορά αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, και πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το κύμα του μέλλοντος. Δεν γνωρίζω πόσο σύντομα θα φτάσουμε σε έναν όγκο οχημάτων που θα τραβήξουν ολιστικά την προσοχή της αγοράς, αλλά ξέρω πως ετοιμάζουμε ένα μοντέλο».

Με το πρώτο μέρος της δήλωσής του, καταλαβαίνουμε πως η αναφορά πήγαινε στην Tesla, η οποία πρωταγωνιστεί στις περισσότερες αγορές, ειδικά στις ΗΠΑ. Μετά όμως, μπορούμε να πούμε πως ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Lexus βρίσκεται στα σκαριά. Μάλιστα, δήλωσε πως το έχει δει ιδίοις όμμασι, αναφέροντας πως «εγώ προσωπικά, μαζί με άλλους εμπόρους της εταιρείας, έχω πάρει "μια ματιά" από το πώς θα είναι το αυτοκίνητο όταν –όχι εάν, όταν- έρθει στη Lexus, και πιστεύω πως το γεγονός πως θα έχουμε μία τέτοια πρόταση στην αγορά, μας κάνει να χαμογελάμε. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος νιώθω που ετοιμάζουμε κάτι».

Παρόλα αυτά, λίγα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε τόσο για το Subaru Evoltis, όσο για τα αδελφά Toyota και Lexus μοντέλα. Όσον αφορά το Evoltis, το αναμένουμε φέτος ή το 2022, αλλά η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με αυτό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις