Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Στα σκαριά πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

7/6/2021

Πόσο πιο ακραίο θα το κάνουν; Η Toyota ετοιμάζει μία πιο «πολεμική» έκδοση του GR Yaris, με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγάλη αεροτομή, και την δοκιμάζει στο Nürburgring. Είναι αυτό το «baby Evo» της εποχής μας;

Το Toyota GR Yaris είναι ένα «πολεμικό» hot hatch που έχει «τραβήξει» τα φώτα τη δημοσιότητας πάνω του, χάρη στον turbo κινητήρα 272 ίππων και την μόνιμη τετρακίνηση GR-Four. Η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει επαναπαυτεί και ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, όπως φαίνεται από το πρωτότυπο που εμφανίστηκε να κάνει δοκιμές στο rburgring.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο δείχνει τον «πολεμικό» του χαρακτήρα χάρη σε εμφανείς τροποποιήσεις στο αμάξωμα, οι οποίες έχουν γίνει για βελτίωση της αεροδυναμικής. Στις γωνίες του εμπρόσθιου προφυλακτήρα υπάρχουν 2 πτερύγια, ενώ, πίσω από τους θόλους, τα φτερά έχουν εξαγωγές αέρα, που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης. Η Toyota έχει κάνει επεμβάσεις και στα πίσω φτερά, οι οποίες όμως είναι καμουφλαρισμένες. Πάνω από το οπίσθιο παρμπρίζ δεσπόζει πλέον μία ψηλή φτερούγα.



Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιαπωνικός κολοσσός θα αρκεστεί στις αεροδυναμικές αλλαγές του αμαξώματος, ή αν θα προβεί και σε βελτίωση των μηχανικών μερών του πιο «καυτού» GR Yaris. Αν ετοιμάζεται μία σκληροπυρηνική έκδοση προσανατολισμένη στην γρήγορη οδήγηση σε πίστα, αναμένουμε να δούμε τόσο τη διατήρηση της τετρακίνησης, όσο και του turbo 3κύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων, ίσως με μικρές αναβαθμίσεις και διαφορετική χαρτογράφηση στον εγκέφαλο.
Το εν λόγω μοτέρ με κωδικό G16E-GTS έχει εξελιχθεί από την Gazoo Racing, το αγωνιστικό παρακλάδι της Toyota, και είναι ένα από τα πιο ισχυρά 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα που έχουν κατασκευαστεί, ενώ έχει ειδική ισχύ 168 ίππους ανά λίτρο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρωτότυπο που δοκιμάζεται στην «Πράσινη Κόλαση», αναμένουμε να μάθουμε εν καιρώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πιο ακραία έκδοση του GR Yaris που έχει στα σκαριά η Toyota.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις