Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stella Vita: Ένα σπίτι με ρόδες
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Stella Vita: Ένα σπίτι με ρόδες

9/11/2021

Πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα για το «αύριο» της αυτοκίνησης και γενικότερα για το μέλλον της κινητικότητας. Το Stella Vita θα μπορούσε να είναι ένα βήμα μπροστά, και θα συνδύαζε ένα σπίτι με ρόδες, που θα ήταν φιλικό στο περιβάλλον, και θα μας γλύτωνε και από τα χρήματα ενοικίασης ενός σπιτιού/δωματίου για τις διακοπές μας.

Μια φοιτητική ομάδα 22 ατόμων από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν, με όνομα Solar Team, αποφάσισε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα ηλιακό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις καθημερινές μας ανάγκες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »




Το Stella Vita δεν είναι ένα εξελιγμένο τροχόσπιτο όπως θα μπορούσαν να ισχυριστούν πολλοί. Είναι ένα οικολογικό σπίτι, που χρησιμοποιεί την δύναμη του ήλιου, και προσφέρει τις αρετές μιας γκαρσονιέρας και ενός «πράσινου» οχήματος.
 

Διαθέτει τηλεόραση, κουζίνα, κρεβάτι, ντουζιέρα και τουαλέτα

Το αεροδυναμικό αυτό όχημα, είναι εξοπλισμένο με όλα όσα θα χρειαστεί ένας εργένης στην καθημερινότητα του, ακόμα και ένα ζευγάρι στις διακοπές του.



Ανοίγοντας τις πόρτες του θα βρεις ένα αρκετά μεγάλο κρεβάτι, τηλεόραση για να χαλαρώσεις, κουζίνα για να μαγειρέψεις, ακόμα και μπάνιο. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα κινούμενο σπίτι;
 

Είναι εξοπλισμένο με 17.5 τ.μ. ηλιακά πάνελ

Το Stella Vita παίρνει ισχύ από φωτοβολταϊκά πάνελ που έχει τοποθετημένα στην οροφή του. Όταν είναι ακίνητο, η συνολική επιφάνεια των πάνελ φτάνει τα 17,5 τετραγωνικά μέτρα, ενώ όταν είναι σε κίνηση διπλώνονται στα 8,8 τ.μ. Ο ήλιος είναι δωρεάν και έτσι το Stella Vita με τα ηλιακά πάνελ, δεν βλάπτει το περιβάλλον με ρύπους.
 

Το Stella Vita έχει αυτονομία κίνησης 730 χιλιόμετρα

Ξέχωρα από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχει στην οροφή του, είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 60 kwh, και η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 730 χλμ., αφού σε μια ηλιόλουστη μέρα το Stella Vita θα επαναφορτίζεται σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.



Μεσογειακές χώρες, με πλούσιο ήλιο σαν την Ελλάδα θα ήταν ιδανικές για την κυκλοφορία του. Βέβαια, για να επαναφορτιστούν πλήρως οι μπαταρίες με τα ηλιακά πάνελ, χρειάζονται 2 έως 3 ημέρες όταν είναι σταματημένο. Έτσι λοιπόν, εξοπλίζεται με καλώδιο για επαναφόρτιση μέσω πρίζας, όπως και τα αμιγώς ηλεκτρικά.
 

Ζυγίζει μόνο 1.700 κιλά με τελική τα 120 χλμ./ώρα

Παρατηρώντας κάποιος, μόνο τις φωτογραφίες του, θα υποθέσει πως το βάρος του θα είναι τεράστιο, όσο δηλαδή και ο όγκος του. Το Stella Vita όμως, είναι πραγματικά πανάλαφρο, αφού ζυγίσει μόνο 1.700 κιλά. Το αρθρωτό πλαίσιο του και τα πλευρικά πάνελ, έχουν μειώσει το βάρος, που σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό του σχήμα, του δίνουν την δυνατότητα τελικής 120 χιλιομέτρων ανά ώρα.
 
 
 
 
Κινούμενη Γκαρσονιέρα χωρίς ΕΝΦΙΑ!
17,5 τ.μ. ηλιακών πάνελ χρησιμοποιούν τον ήλιο για καύσιμο.  
730 χλμ. αυτονομίας σε ηλιόλουστη μέρα.
Είναι πανάλαφρο και με τελική 120 χλμ./ώρα.
Αφού ο ήλιος είναι τσάμπα, γιατί επιλέξαμε το ρεύμα για «καθαρές» μετακινήσεις;

 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε