Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στερεά Ελλάδα: 1.200 παραβάσεις ανα νομό τον Σεπτέμβριο

Στερεά Ελλάδα: 1.200 παραβάσεις ανα νομό τον Σεπτέμβριο

6/10/2021

6 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός που προκύπτει απο τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας για τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούν 5 νομούς της, ενώ περίπου 1.200 τροχονομικές παραβάσεις σημειώθηκαν ανά νομό.

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Σεπτέμβριο του 2021. Αυτή η κίνηση έγινε με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, μέσω των στοιχείων που ανακοίνωσε και αφορούν τους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, ο μέσος όρος των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν έφτασαν σχεδόν τις 1.200 ανά νομό, ενώ ο τραγικός απολογισμός κλείνει αφήνοντας πίσω του έξι νεκρούς!
 
47 ήταν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στις περιοχές των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Τα 5 από αυτά εξελίχθηκαν σε δυστυχήματα, αφού υπήρξαν νεκροί, ενώ 7 τροχαία ατυχήματα είχαν σοβαρό τραυματισμό και 35 τροχαία ατυχήματα ελαφρύ τραυματισμό. 63 συνολικά ήταν οι παθόντες που καταγράφηκαν εξαιτίας των τροχαίων ατυχήματα - δυστυχήματων που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αναφέρουν 6 νεκρούς, 9 σοβαρά τραυματίες και 48 ελαφρά τραυματίες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τον μήνα Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, του 2021 βεβαιώθηκαν συνολικά 5.913 παραβάσεις. 1.424 για υπερβολική ταχύτητα, 23 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 114 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 130 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 60 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 32 για αντικανονικό προσπέρασμα, 32 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς, 71 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 16 για φθαρμένα ελαστικά, 537 για παράνομες σταθμεύσεις, 3.438 λοιπές παραβάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το σύνολο των ανωτέρω παραβάσεων, οι 744 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε