Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στις 11 Νοεμβρίου παρουσιάζεται το ηλεκτρικό Subaru Solterra
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στις 11 Νοεμβρίου παρουσιάζεται το ηλεκτρικό Subaru Solterra

1/11/2021

Μόλις η Toyota παρουσίασε πριν λίγες μέρες την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Toyota bZ4X, λίγο αργότερα η Subaru έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει και εκείνη στις 11 Νοεμβρίου το "αδερφό" μοντέλο του, το ηλεκτρικό Solterra.

Το Subaru Solterra πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota. Είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru, και αποτελεί μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας e-TNGA της Toyota. Το όνομα "Solterra" δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λατινικές  λέξεις Sol και Terra,  αντίστοιχα για τον ήλιο και τη Γη με την Subaru να αναφέρει πως έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Στις 11 Νοεμβρίου το ντεμπούτο

Πλέον η ιαπωνική εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση πως τα αποκαλυπτήριά του θα πραγματοποιηθούν στις 11 Νοεμβρίου με την εκδήλωση να έχει ζωντανή κάλυψη μέσω live streaming. Το Solterra θα είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό της μάρκας και όπως προαναφέραμε θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το νέο Toyota bZ4X.
 

Παρόμοιες προδιαγραφές με το Toyota bZ4X 

Οι λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο, αν και το ηλεκτρικό Subaru θα έχει τετρακίνηση, κάτι που υποδηλώνει την παρουσία δύο τουλάχιστον κινητήρων, ένα σε κάθε άξονα. Πληροφορίες όπως η αυτονομία του crossover, οι χωρητικότητες των μπαταριών και τα στοιχεία απόδοσης ελπίζουμε ότι θα φτάσουν παράλληλα με την αποκάλυψή του, αν και οι πρόσφατα δημοσιευμένες λεπτομέρειες για το bZ4X θα μπορούσαν να ισχύσουν και για το μοντέλο της Subaru.
 
Το εμπροσθιοκίνητο bZ4X τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης που παράγει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Το τετρακίνητο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και προσφέρει μέγιστη ισχύ 217,5 άλογα και 336 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη, ενώ η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα μειώνεται στα 7,7 δευτερόλεπτα. Το πρώτο ηλεκτρικό Toyota εξοπλίζεται με μια μπαταρία 71,4 kWh που προσφέρει 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP. H μπαταρία, όπως ισχυρίζεται η Toyota μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε 30 λεπτά με φορτιστή 150 Kw χωρίς να μειώνεται ο κύκλος ζωής της. 
 

Οθόνες στο εσωτερικό 

Εξωτερικά το Solterra στο μπροστινό μέρος θα έχει προβολείς με τέσσερα τετράγωνα διαφορετικά LED σώματα, ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος έχουν εγκατασταθεί δύο αεροτομές. Το εσωτερικό διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων που «κάθεται» ψηλά και μακριά από το τιμόνι. Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη για το infotainment και ένα touchpad στην κεντρική κονσόλα. 
 

Το 2022 επίσημα στην αγορά

Σύμφωνα με την Subaru, το Solterra αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές περίπου στα μέσα του 2022, ενώ η μάρκα λέει ότι το όνομα του μοντέλου προέρχεται από το συνδυασμό των λατινικών λέξεων «sol» και «terra», που σημαίνει «ήλιος» και «γη», αντίστοιχα.

Το Subaru Solterra θα είναι το «αδερφάκι» του πρώτου ηλεκτρικού Toyota bZ4X!
Θα πατάει στη νέα πλατφόρμα της Toyota με την ονομασία e-TNGA.
Τετρακίνητο με 2 ηλεκτροκινητήρες.
Τoyota και Subaru συνεργάζονται και δημιουργούν 2 πανομοιότυπα ηλεκτρικά SUV. Θα θέλατε να δείτε και κάποιο άλλο μοντέλο από αυτή την συνεργασία;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε