Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Στις 23 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του Ioniq 5

16/2/2021

Το Ioniq 5 θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, και η εταιρεία δείχνει πώς θα είναι το ιδιαίτερα ευέλικτο εσωτερικό του μοντέλου, το οποίο είναι εμπνευσμένο από smart οικιακά σαλόνια. Ο οδηγός και οι επιβάτες θα μπορούν να εισέρχονται και από τις 2 πλευρές του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει παροχή ρεύματος 200V για ηλεκτρικές συσκευές.

Η Hyundai ανακοίνωσε την ημερομηνία διαδικτυακής παρουσίασης του αμιγώς ηλεκτρικού Ioniq 5, η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου. Το αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει πολλά στοιχεία από το Concept 45, θα προσφέρει μία «μοναδική εμπειρία, την οποία μπορείτε να απολαύσετε μόνο σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρεία.

O διευθυντής σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee, δηλώνει πως το Ioniq 5 θα «καθιερώσει ένα νέο πρότυπο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Η εταιρεία μας είχε δείξει εικόνες με λεπτομέρειες από τα φωτιστικά σώματα, τα οποία αποτελούνται από πολλά μικρά pixel, κάτι που ονομάζει «Parametric Pixels», καθώς και τις ζάντες 20 ιντσών με αεροδυναμικό σχεδιασμό. Πλέον, χάρη σε νέα teaser φωτογραφία, βλέπουμε πώς θα είναι το εσωτερικό του Ioniq 5. Παρατηρούμε την οθόνη του infotainment στο κέντρο του ταμπλό, η οποία αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του ψηφιακού πίνακα οργάνων του οδηγού. Το επίπεδο πάτωμα και το αυξημένο μεταξόνιο της πλατφόρμας E-GMP, επιτρέπουν στην εταιρεία να καινοτομήσει και να δημιουργήσει ένα πιο άνετο και ευέλικτο εσωτερικό, το οποίο, όπως αναφέρει η Hyundai, είναι «εμπνευσμένο από smart οικιακά σαλόνια».



Η κεντρική κονσόλα, ονομάζεται «Universal Island», είναι πλήρως συρόμενη, και, όπως βλέπουμε στην εικόνα, δεν ενώνεται με το ταμπλό. Έτσι, διευκολύνεται η πρόσβαση του οδηγού και των επιβατών και από τις δύο πλευρές του οχήματος, κάτι που θα φανεί χρήσιμο σε στενούς χώρους στάθμευσης. Ο μοχλός επιλογής ταχυτήτων φαίνεται πως βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, ένα χαρακτηριστικό μοντέλων παλαιότερης εποχής, το οποίο κάνει την επιστροφή του προκειμένου να βελτιωθεί η ευελιξία στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Το επερχόμενο Ioniq 5 θα διαθέτει σύστημα «Vehicle to Load (V2L)», που θα προσφέρει παροχή ρεύματος 3,5kW 220V, με αμφίδρομη φόρτιση. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοί του θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως πηγή ενέργειας ηλεκτρικών συσκευών. Εκτός αυτού, χάρη στην fast-charging τεχνολογία, το όχημα θα μπορεί να αποκτήσει 100km αυτονομία με 5 λεπτά φόρτισης. Υπενθυμίζουμε πως ο κινητήρας του Ioniq 5 θα έχει απόδοση 314 ίππους.



Η Hyundai σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά 16 νέα EV μοντέλα μέχρι το 2025, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά 500.000 μονάδες ετησίως. Στο σύνολό της, το Hyundai Motor Group σκοπεύει να επιτύχει ένα μερίδιο 5% της παγκόσμιας αγοράς, και να μετατραπεί από απλή αυτοκινητοβιομηχανία σε πάροχος έξυπνων λύσεων κινητικότητας.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις