Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Toyota και Subaru ετοιμάζουν το απόλυτο hot-hatch

Διαβάστηκε από 11828 αναγνώστες - 12/2/2021

Ακούγεται σαν όνειρο αλλά όλα δείχνουν πως Subaru και Toyota ετοιμάζουν το απόλυτο hot-hatch. Boxer κινητήρας και σύστημα τετρακίνησης θα είναι τα στοιχεία που θα το χαρακτηρίζουν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει!

Η συνεργασία των Subaru και Toyota για την από κοινού παραγωγή ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι νέο, μιας και οι δύο εταιρείες έχουν ξανά κάνει κάτι τέτοιο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε άλλωστε τα Subaru BRZ και Toyota GT86 που μοιράζονταν σχεδόν όλα τα εξαρτήματα και τον ίδιο boxer κινητήρα. Αυτή τη φορά, πληροφορίες από την Ιαπωνία αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή του απόλυτου hatchback.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες έγκυρης ιαπωνικής ιστοσελίδας αναφέρουν πως η επίσημη παρουσίαση του αποτελέσματος αυτής της συνεργασίας θα γίνει το φθινόπωρο του 2022. Θα είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας των μικρομεσαίων, το οποίο θα αποκτήσει την τετρακίνηση της Subaru και έναν επίπεδο κινητήρα τύπου boxer, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον διαμήκη άξονα.

«Θα ενώσουμε τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών και θα αναπτύξουμε από κοινού ένα τετρακίνητο μοντέλο», είχαν αναφέρει από κοινού οι δύο εταιρείες, όταν γνωστοποιήθηκε στο κοινό ότι η Toyota απέκτησε μερίδιο της τάξης του 20% από την Subaru.

Αν αναλογιστεί ταυτόχρονα κανείς ότι η Toyota ετοιμάζει ένα ισχυρό μοντέλο που θα διατεθεί και στην αγορά των Η.Π.Α., δεν είναι καθόλου απίθανο να πρόκειται για κάποιο ισχυρό μοντέλο του τμήματος GR (Gazoo Racing) της Toyota.  Ίσως τα «σωθικά» της Subaru να καταλήξουν στο κορυφαίο Toyota GR Corolla το οποίο είναι γνωστό ότι αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος. Όπως και να χει, αναμένουμε μέχρι την ώρα που θα έρθουν οι επίσημες πληροφορίες από τις δύο εταιρείες.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις