Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Mercedes και προέρχεται από την ιστοσελίδα Autobild.

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Mercedes και προέρχεται από την ιστοσελίδα Autobild.

Σχέδιο μας «δείχνει» τη νέα γενιά της Mercedes CLA

15/4/2024

Σε διαδικασία εξέλιξης είναι η νέα CLA.
Ανεξάρτητο σχέδιο δείχνει την εμφάνιση της.
Θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης MB.OS.
Ηλεκτρική με αυτονομία 750 χιλιόμετρα, αλλά και με θερμικά μοτέρ.

Σε διαδικασία εξέλιξης είναι η νέα CLA

Η Mercedes ετοιμάζει τη νέα CLA και ένα ανεπίσημο σχέδιο έρχεται για να μας δείξει πως θα μπορούσε να είναι εμφανισιακά η νέα γενιά του μοντέλου, όταν θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2024. Το σχέδιο έρχεται από τη γερμανική ιστοσελίδα Autobild, οι σχεδιαστές της οποίας έχουν καταπιαστεί με το μπροστινό μέρος.

Όπως μπορούμε να δούμε το στρογγυλεμένο σχήμα του πρωτότυπου CLA Concept θα διατηρηθεί, αλλά η γρίλια αλλάζει εμφάνιση για να είναι πιο έντονη στο μάτι. Οι προβολείς ενώνονται με μία λεπτή LED λωρίδα, την ώρα που τα φωτιστικά σώματα έχουν την εμφάνιση αστεριών, κάτι που ίσχυσε και στο πρωτότυπο. Όπως προαναφέραμε, οι Γερμανοί σχεδιαστές δε δημοσίευσαν εικόνα για το πίσω μέρος, αλλά λέγεται πως τα φωτιστικά σώματα θα είναι παρόμοια με αυτά της E-Class.

Θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης MB.OS

Στο εσωτερικό η επερχόμενη CLA πιθανότατα θα εξοπλίζεται με το σύστημα MBUX Hyperscreen, βάζοντας τρεις οθόνες στο ταμπλό. Επίσης θα χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα MB.OS. Το σύστημα προορίζεται να προσφέρει νέες δυνατότητες στην ψυχαγωγία και άλλες λειτουργίες εντός αυτοκινήτου, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.   

Ηλεκτρική με αυτονομία 750 χιλιόμετρα, αλλά και με θερμικά μοτέρ

Η νέα Mercedes CLA θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΜΑ, την οποία χρησιμοποιεί και η Vision EQXX, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η τεχνολογία 800 volt θα είναι παρούσα στη νέα CLA προσφέροντας γρήγορη φόρτιση και αυτονομία περίπου 750 χιλιομέτρων. Η MMA πλατφόρμα μπορεί να συνδυαστεί με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ, κάτι που θα ισχύσει και στην περίπτωση της νέας CLA, η οποία θα έχει και επιλογές κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πρεμιέρα στα τέλη του 2024

Η νέα CLA θα ντεμπουτάρει προς το τέλος του 2024 και έπειτα θα λανσαριστεί στις αγορές.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις