Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Σχεδόν «ξεπούλησε» το ηλεκτρικό Fiat 500

19/5/2020

Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Fiat 500 έχουν φτάσει στο peak της απόδοσης τους, και ο μικρός Ιταλικός «διάβολος» ξεπουλάει. Η εξαιρετική εμπορική πορεία του, έχει αφήσει ελάχιστα διαθέσιμα μοντέλα.

Η Ιταλική βιομηχανία της Fiat ανακοίνωσε πως, το Fiat 500 e, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προσφέρει στην Ευρωπαϊκή αγορά, είναι έτοιμο να κάνει sold out, αφού μόνο μερικά από αυτά είναι ακόμα διαθέσιμα.

Συγκεκριμένα ανέφεραν, πως η έκδοση Prima θα είναι περιορισμένης παραγωγής, με κάθε χώρα, μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 500 αυτοκίνητα. Να θυμίσουμε πως το 500e χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό κινητήρα με ένα πακέτο μπαταριών 42 kWh. Το μοτέρ προσφέρει ισχύ 120 ίππων, με τελική ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα, και αυτονομία κίνησης 320 χιλιόμετρα. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, το 500e μπορεί να γεμίσει μέχρι το 80% σε 35 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή 85 kW. Η φόρτιση στο σπίτι από συμβατική πρίζα διαρκεί συνήθως περίπου 14 ώρες.



Εδώ φυσικά να προσθέσουμε πως περιμένουμε από την Ιταλική βιομηχανία το νέο Fiat 500, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Βασίζεται σε μία νέα, μακρύτερη πλατφόρμα, επιλογή που θα μπορούσε να σημάνει ακόμα και το λανσάρισμα μιας πεντάθυρης εκδοχής του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις