Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
160
σχόλια
Τι δεν σας έχουν πει για το Mini Countryman

Τι δεν σας έχουν πει για το Mini Countryman

160
σχόλια

Mini Countryman COOPER, Τιμή 28/04/2024: 30 550€

Τα 4 κόκκινα του Mini Countryman

Διαβάστηκε από 37542 αναγνώστες - 23/10/2023

Συνεχίζουμε την σειρά των άρθρων με τα κόκκινα σημεία των Best Seller μοντέλων με το Mini Countryman. Κοστίζει 30.000 και τα βασικά του μειονεκτήματα του είναι πως: α) καταναλώνει πολλά στην πόλη, φτάνοντας στα 9,8 λτ, β) έχει μικρή εγγύηση μόλις 2 χρόνια, και γ) αν και οικογενειακό πίσω ο χώρος για τα πόδια είναι περιορισμένος.

Τι δεν σας έχουν πει για το Mini Countryman

Το Mini Countryman είναι ένα οικογενειακό SUV που είναι αρκετά δημοφιλές, αφού βρίσκεται στην 7η θέση των πωλήσεων της κατηγορίας του για το 2023, με 1.040 ταξινομήσεις.

Αυτό καθιστά το Mini Countryman έναν πρώτης τάξεως υποψήφιο για τη νέα σειρά άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα best seller μοντέλα και σας παρουσιάζουμε τα πολύ αδύναμα σημεία τους.

Επιλέγουμε τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία κοστίζει 30.550 ευρώ και διαθέτει βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με 136 άλογα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ας δούμε πώς τα πηγαίνει.

ΑρνητικάΤα κόκκινα σημεία του Mini Countryman

Αρνητικά Καίει 9,8 λτ/100 χλμ στην πόλη

Το Mini Countryman έχει κατανάλωση 9,8 λτ/100 χλμ. Αν υπολογίσουμε πως ο μέσος οδηγός διανύει 250 χιλιόμετρα την εβδομάδα μόνο για τη διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι, τότε καταλαβαίνουμε πως με το Countryman θα θες 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο για μετακινείσαι προς την εργασία σου. Μπορεί σε αυτό να οφείλεται το γεγονός πως ο κινητήρας δεν έχει υβριδική υποστήριξη, όμως το Citroen C4 X των 130 ίππων που επίσης δεν είναι υβριδικό καίει 6,8 λτ/100 χλμ. Αν βάλουμε στο παιχνίδι υβριδικά μοντέλα με παρόμοια τιμή, με 33.690 ευρώ αγοράζεις Kia Niro hybrid, με κατανάλωση σε πόλη 4,2 λτ/100 χλμ.

Αρνητικά Έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση

Η Mini δίνει 2 χρόνια εγγύηση στα μοντέλα της, όταν υπάρχουν εταιρείες που φτάνουν μέχρι και τα 8 χρόνια, όπως η Ford.

Αρνητικά Δεν έχει καλό χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών

Μπορεί το Mini Countryman να θεωρείται οικογενειακό SUV, ωστόσο έρχεται τρίτο από το τέλος στο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, με 12,5 εκατοστά. Το Mazda CX-5 για παράδειγμα έχει 19 εκατοστά.

Αρνητικά Κοστίζει 30.500 ευρώ και δεν έχει camera οπισθοπορείας

Όπως αναφέραμε, η εισαγωγική έκδοση του Mini Countryman κοστίζει 30.500 ευρώ. Παρόλο που το αυτοκίνητο έχει αισθητήρες παρκαρίσματος, από το βασικό εξοπλισμό λείπει η camera οπισθοπορείας, κάτι που ομολογουμένως περιμέναμε να βρούμε ως standard σε ένα μοντέλο με αυτή την τιμή.

Τι πιστεύετε εσείς; Γιατί δεν βελτιώνουν λίγο τα χαρακτηριστικά του Mini Countryman, για να αξίζει τα λεφτά του;
Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του Mini Countryman και τη σύγκριση με το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας του.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Το Mini Countryman απέναντι από το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας του
Σελ.
3
Mini Countryman. Τι βαθμό παίρνει σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, εγγυήσεις;
Σελ.
4
Mini Countryman. Πόσο καλό είναι σε εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας;
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Kwstas Lampropoulos

    Και άσχημο και κακό αυτοκίνητο. Γενικά υπάρχει ιδιοκτήτης ΜΙΝΙ ικανοποιημένος?

    Προβολή περισσότερων σχολίων