Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Τα αποκαλυπτήρια του νέου DS 4!

Διαβάστηκε από 5947 αναγνώστες - 4/2/2021

Η DS παρουσίασε το ολοκαίνουριο DS 4, το οποίο μετατρέπει το ταξίδι σε τέχνη αφού διαθέτει εντυπωσιακό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, υψηλή τεχνολογία χάρη σε λειτουργίες όπως νυχτερινή όραση και προσαρμοστική ανάρτηση, ενώ θα κυκλοφορήσει τόσο με κινητήρες βενζίνης και diesel όσο και ως Plug-In υβριδικό.

Η DS Automobiles, η premium εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2009 ως η πολυτελής σειρά της Citroen, και από το 2015 αποτελεί ξεχωριστή μάρκα, παρουσίασε το νέο DS 4, ένα hatchback μοντέλο της C κατηγορίας, το οποίο θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Audi A3 και η Mercedes A-Class.

Το νέο DS 4 θα κυκλοφορήσει σε 2 μορφές αμαξώματος: Παραδοσιακό hatchback και crossover coupe-SUV, αμφότερα με εντυπωσιακό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από το concept Aero Sport Lounge. Όσον αφορά την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται, αυτή είναι η καινούρια EMP2, επάνω στην οποία βασίζεται και η νέα γενιά του Citroen C4.



Ο Marion David, Διευθυντής προϊόντων της DS Automobiles, δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με το αυτοκίνητο: «Το DS 4 σχεδιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει το περίγραμμα της κατηγορίας των Premium C. Απευθύνεται σε πελάτες που προσελκύονται από δύο σχήματα αμαξώματος: το νέο εμπνευσμένο Coupé-SUV και το παραδοσιακό compact hatchback. Σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού του νέου μοντέλου, η ιδέα να συνδυάσουμε στοιχεία από τα δύο αυτά είδη αμαξώματος ήταν αυτή που οδήγησε τις αποφάσεις μας».

Το επιβλητικό μοντέλο έχει μήκος 4,4m και ύψος 1,47m, και η σοφιστικέ εμφάνισή του τονίζεται από τον πρόβολο με τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED. Τα φώτα ημέρας χαρίζουν έντονο δυναμισμό στο αυτοκίνητο και αποτελούνται από 98 LED συνολικά. Η κεντρική μάσκα έχει τραπεζοειδές σχήμα, και η γρίλια διαθέτει μοτίβο σε στυλ διαμαντιού. Το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου έχει ιδιαίτερα μυώδη σχεδιασμό, ειδικά στα πίσω φτερά, τα οποία συνδυάζουν καμπύλες με αιχμές. Οι χειρολαβές των θυρών δεν εξέχουν από το αμάξωμα. Αντίθετα, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της πόρτας, και βγαίνουν προς τα έξω όταν χρειαστεί να λειτουργήσουν.



Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακό. Τα φώτα είναι μακρόστενα, και έχουν ανάγλυφο εφέ, χαρακτηριστικό των μοντέλων της οικογένειας DS. Η οροφή κατεβαίνει χαμηλά, και το πίσω παρμπρίζ έχει έντονη κλίση.
Αυτό, σε συνδυασμό με το μακρύ εμπρόσθιο καπό, χαρίζουν στο αυτοκίνητο κομψότητα και sport στοιχεία. Ο Thierry Metroz, Διευθυντής σχεδιασμού της DS Automobiles, ανέφερε πως κατά τη δημιουργία του μοντέλου, διέθεταν μεγάλο περιθώριο ελιγμών, και «η σχεδιαστική προσέγγιση αποδείχθηκε αεροδυναμική, αποτελεσματική σε ότι αφορά την απόδοση και χαρισματική ταυτόχρονα».

 Η εταιρεία δηλώνει πως το ταξίδι με το DS4 ανάγεται σε τέχνη, και αυτή η πρόθεση είναι άμεσα ορατή όχι μόνο στο εξωτερικό του νέου μοντέλου, αλλά και στην καμπίνα. Υπάρχει έντονο το digital στοιχείο, χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κεντρική οθόνη 10 ιντσών για το χειρισμό του infotainment και μία τρίτη, στην κεντρική κονσόλα. Το σύστημα ψυχαγωγίας, που ονομάζεται «DS Iris System», μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές, ενώ επίσης μπορεί να αναγνωρίσει χειρονομίες του χρήστη.
Στη διάθεση του οδηγού υπάρχει και οθόνη Head-Up Display με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Τα υλικά που απαρτίζουν το εσωτερικό αποτελούνται από δέρμα, alcantara, ξύλο αλλά και ανθρακόνημα.



Όσον αφορά τον τομέα της τεχνολογίας, εκτός από τα φώτα matrix LED και το ψηφιακό σύστημα οργάνων, το νέο DS4 θα διαθέτει νυχτερινή όραση, προσαρμοστικό cruise control, αναγνώριση πινακίδων και ανάρτηση που ονομάζεται «DS Active Scan», η οποία «διαβάζει» την επιφάνεια του οδοστρώματος, μεταδίδει τα δεδομένα στον εγκέφαλο και προσαρμόζει αντίστοιχα τη σκληρότητα της ανάρτησης.

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από βενζινοκίνητες, diesel και υβριδικές προτάσεις. Το Plug-In hybrid DS4 E-tense συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων 178 ίππων, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 108PS, και αποδίδει συνολικά 225 άλογα. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 12,4 kWh και χαρίζει στο μοντέλο ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 50km σε κύκλο WLTP.
Οι βενζινοκίνητες PureTech εκδόσεις έχουν 130, 180 και 225 άλογα, ενώ η diesel BlueHDI 130 ίππους. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Η άφιξη του νέου DS4 στην Ελλάδα θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις