Θα οδηγάς και θα πετάς κιόλας, σύμφωνα με ένα Κινέζο Κατασκευαστή
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα οδηγάς και θα πετάς κιόλας, σύμφωνα με ένα Κινέζο Κατασκευαστή

27/10/2021

Ένα νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο παρουσίασε η HT Aero, θυγατρική της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng Inc. Το φιλόδοξο project παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, σε ετήσια τεχνολογική ημερίδα της εταιρίας.

Η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε το όχημα της, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται στους δρόμους αλλά και να πετάει, με τη βοήθεια ενός αναδιπλούμενου ρότορα. Η κατασκευαστική εταιρία από την Κίνα δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά επισημαίνει πως η όλη εξέλιξη του μοντέλου προήλθε εξολοκλήρου από την ίδια, προσφέροντας πλήθος λειτουργιών με σκοπό την ασφάλεια του οδηγού. Σε μαζική παραγωγή ιπτάμενων αυτοκινήτων μέχρι το 2024 θα έχει προχωρήσει η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng Inc, όπως δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Θα απογειώνεται όπως τα ελικόπτερα

Για να μπει σε λειτουργία πτήσης, το όχημα πρέπει να είναι σε θέση στάθμευσης. Μόνο τότε δύο πόρτες που μιμούνται το άνοιγμα των φτερών του γλάρου ανοίγουν, ώστε να εμφανιστεί ο πτυσσόμενος μηχανισμός, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο κάθετη απογείωση και προσγείωση, από κάθε τερέν.
 

Αεροδυναμική σχεδίαση με εξελιγμένη τεχνολογία

Η σχεδίασή του έρχεται από το μέλλον, με αεροδυναμικό σχεδιασμό που καλύπτει μέχρι και τους πίσω τροχούς του αμαξώματος. Τελευταίας τεχνολογίας φαίνεται να είναι και το εσωτερικό του, με διάφανη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, ψηφιακή οθόνη ενσωματωμένη στο τιμόνι και μοναδικά χειριστήρια για την πτήση.

Αν και το μοντέλο είναι σαν να βγήκε μόλις από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η XPeng  αναφέρει πως θα ξεκινήσει να κάνει την εμφάνιση του σαν πρωτότυπο το 2024. Αρκετά αισιόδοξη, δηλώνει πως το όχημά της θα έχει ικανότητες για οδήγηση στο δρόμο καθώς θα είναι πλήρως νόμιμο για κυκλοφορία.


Θα οδηγάς στο δρόμο και ξαφνικά θα πετάς και για ένα ταξιδάκι!
Κινέζικο αυτοκίνητο, για δρόμο και για πτήση!
θα έχει μηχανισμό με έλικες ικανό για πτήση, με κάθετη προσγείωση και απογείωση.
Η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το πρωτότυπο το 2024!
Λέτε στο μέλλον με αυτόν τον τρόπο να γίνονται οι καθημερινές μας μετακινήσεις; ή απλά μας «τρολάρουν» οι Κινέζοι;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »