Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To 2022 το «διαφορετικό» νέο Toyota GR 86

29/3/2021

Την επόμενη χρονιά θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου GR 86 από την Toyota, αφού στόχος της είναι να προσφέρει μια διαφορετική και «καλύτερη» έκδοση στο κοινό από το αντίστοιχο BRZ της Subaru. Διαβάστε ποια χαρακτηριστικά θα εξελίξουν στην Toyota.

Έντονες είναι πλέον οι πληροφορίες που αναφέρουν πως το νέο Toyota GR 86 θα κάνει την επόμενη χρονιά την επίσημη πρώτη του. Αν και το συγγενικό BRZ νέας γενιάς παρουσιάστηκε ήδη τους προηγούμενους μήνες και πολλοί περίμεναν και την παρουσίαση του GT 86, τελικά θα αργήσει κατά ένα έτος το ντεμπούτο του. 

Μετά από απαίτηση του προέδρου της Toyota, Αkio Toyoda, το νέο sportscar της Ιαπωνικής βιομηχανίας, θέλει να διαφέρει στα χαρακτηριστικά από το BRZ, παρόλο που τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν μαζί. Έτσι, θα καταφέρουν να διαφοροποιηθούν και να κερδίσουν το δικό τους ξεχωριστό κοινό, με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. 

Οι Ιάπωνες της Toyota ήδη εξελίσσουν μια διαφορετική κλιμάκωση του κιβωτίου και με νέο προγραμματισμό του εγκεφάλου του κινητήρα, ενώ εξωτερικά το νέο Toyota GR 86, θα είναι εφοδιασμένο με δικό του δυναμικό προφυλακτήρα αλλά και νέω φωτιστικά σώματα.  

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας 2,4 λίτρων με απόδοση 231 ίππους και 249 Nm ροπής, που είναι εφοδιασμένο και το BRZ. Να τονίσουμε πως η μετάδοση είναι είτε χειροκίνητη 6 σχέσεων, είτε αυτόματη με paddles, ενώ στον βασικό εξοπλισμό θα διατεθεί και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις