Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το 2025 η επίσημη πρώτη του VW ID.1

9/3/2021

Δύο χρόνια αργότερα θα κάνει την εμφάνιση του, το ηλεκτρικό μικρό της VW, το ID.1. Γιατί άλλαξε ο σχεδιασμός της Γερμανικής βιομηχανίας?

Η Γερμανική βιομηχανία της VW παρουσίασε το νέο πλάνο σχεδιασμού της, μέσα από το οποίο ανακοινώθηκαν όλοι οι στόχοι της για τα επόμενα πέντε χρόνια, γεμάτα αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης και ηλεκτροκίνηση.

Μέσα από τον σχεδιασμό «Accelerate» όπως τον ονόμασε η VW, προκύπτει μια καθυστέρηση στην παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού μικρού, με ονομασία ID.1. Το πλάνο αναφέρει πως το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2025 και όχι το 2023, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει τους «ηλεκτρικούς» στόχους της Γερμανικής βιομηχανίας, αφού έχει παρθεί η απόφαση τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο να λανσάρεται στις αγορές.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο VW ID.1 θα βασιστεί σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας ΜΕΒ, με κόστος κάτω από τα 20.000 ευρώ, και με το μέγεθος του, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Up! και το Polo.

Οι λόγοι της παράτασης δεν διευκρινίστηκαν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ανέφεραν πως ίσως κάνει χώρο στο μικρό ηλεκτρικό της Skoda, το οποίο θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα και θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις