Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 φωτογραφίες »

Το Hyundai Staria έρχεται στην Ευρώπη με 175 PS

13/4/2021

Η Hyundai ανακοίνωσε πληροφορίες για το νέο Staria, το εντυπωσιακό και funky minivan το οποίο θα έρθει και στην Ευρώπη, ενώ θα προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό αγοραστών.

Τον προηγούμενο μήνα, η Hyundai αποκάλυψε φωτογραφίες από το εξωτερικό και την καμπίνα του επερχόμενου πολυμορφικού Staria που ετοιμάζει. Πλέον, η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε τις διαστάσεις του οχήματος, καθώς και πληροφορίες για τους κινητήρες που θα χρησιμοποιούνται.

Το νέο μοντέλο της Hyundai θα διαθέτει από 2 έως 11 θέσεις και θα έχει συνολικό μήκος 5,3m. Το πλάτος του θα είναι σχεδόν 2 μέτρα (1,997m για την ακρίβεια), ενώ το μεταξόνιο θα είναι 3,3m. Το ύψος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2 μέτρα, και οι επαγγελματικές εκδόσεις, οι οποίες θα έχουν 2 ή 3 θέσεις, θα  διαθέτουν ωφέλιμο όγκο 5.000 λίτρων.



Το εντυπωσιακό Hyundai Staria θα έρθει στην Ευρώπη με κινητήρα turbodiesel 2,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 175 άλογα και 432Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ή ένα αυτόματο 8 ταχυτήτων. Εκτός Ευρώπης, το μοντέλο θα διατίθεται και με έναν ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο 3500cc, το οποίο θα έχει ισχύ 268 ίππων.

Σύμφωνα με τη Hyundai, το Staria είναι ένα σοφιστικέ minivan, και ως εκ τούτου, τα κινητήρια σύνολα έχουν εξελιχθεί με σκοπό να έχουν χαμηλά επίπεδα παραγόμενων θορύβων και δονήσεων. Εκτός αυτού, η ανάρτηση πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων. Παρόλο που ο σχεδιασμός του είναι «τετραγωνισμένος», το αμάξωμα έχει μελετηθεί για να έχει μικρή αεροδυναμική αντίσταση, κάτι που οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.



Το cool πολυμορφικό της κορεάτικης εταιρείας θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Οι επιλογές βαφής θα περιλαμβάνουν και συνδυασμούς αποχρώσεων, ενώ, σε ορισμένες αγορές, το Hyundai Staria θα κυκλοφορήσει και σε εκδόσεις για ειδικές χρήσεις, όπως λιμουζίνες και τροχόσπιτα. Παράλληλα, αναμένουμε να το δούμε και με οικολογικό κινητήρα, ο οποίος πιθανότατα να χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις