Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Hyundai i30N στο Nuburgring σε σχεδόν εργοστασιακή έκδοση +VIDEO

26/5/2017

Η Hyundai εξελίσσει αυτή την εποχή το πρώτο της αυτοκίνητο επιδόσεων το i30 N και στο πλαίσιο των δοκιμών θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αυτοκινητοβιομηχανία που να μη δοκιμάζει τα αυτοκίνητα που εξελίσσει, στο Nürbugring. Όμως κάποιοι, λίγοι,  πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα ​​και εισάγουν τα πρωτότυπα τους σε πραγματικούς αγώνες στην Πράσινη Κόλαση. Και η Hyundai πρόκειται να γίνει μία από αυτούς τους λίγους σε λίγες μέρες.
 
Τότε θα διεξαχθεί ο 24ωρος αγώνας του Nürburging για φέτος. Μεταξύ των δεκάδων αυτοκινήτων που θα λάβουν μέρος θα είναι και δύο πρωτότυπα του επερχόμενου Hyundai i30 N που θα είναι εκδόσεις πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει.
 
Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το βίντεο παρακάτω είναι η καλύτερη ματιά που είχαμε μέχρι σήμερα . Το τετρακύλινδρο σύνολο των 2.0 λτ. που συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο καθώς και το αμάξωμα είναι σε σχεδόν εργοστασιακή έκδοση, αλλά η Hyundai έχει εφαρμόσει μερικές βασικές αναβαθμίσεις ώστε το αυτοκίνητο να τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές για να μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα. Διαθέτει, λοιπόν, ελαστικά και φρένα αγωνιστικών προδιαγραφών, splitter στο εμπρός μέρος και αεροτομή στο πίσω, roll cage, πυροσβεστήρα και αγωνιστικά καθίσματα.
 
Τα αγωνιστικά της Hyundai θα συμμετάσχουν στην κατηγορία SP3T για οχήματα με κινητήρες 1.6 έως 2.0 λίτρων και θα οδηγούνται από ένα συνδυασμό επαγγελματιών οδηγών αγώνων, μηχανικών της του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai ακόμα και μερικών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από τη Γερμανία.
 
 Θα έχει ενδιαφέρον από τη μεριά μας να δούμε τι θα καταφέρουν, αλλά πιο πολύ ενδιαφέρον, είμαστε σίγουροι, θα έχει για τους μηχανικούς της Hyundai αφού θα δουν για πρώτη φορά πώς αποδίδει το δημιούργημά τους υπό τις βασανιστικές συνθήκες ενός αγώνα, καθώς το i30 N είναι το πρώτο μοντέλο του νέου τμήματος N της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα βγει στην παραγωγή.



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις