Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Microlino Lite οδηγείται από 14χρονους & με δίπλωμα μοτοποδηλάτου
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Microlino Lite οδηγείται από 14χρονους & με δίπλωμα μοτοποδηλάτου

26/2/2024

To Microlino έγινε τετράκυκλο.
Με 12 άλογα και τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα.
Ίδια εμφάνιση με το microcar, Microlino.
Δύο επιλογές μπαταρίας και αυτονομία έως 180 χλμ.

12 ίπποι και τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα

Ντεμπούτο έκανε το νέο Microlino Lite. Στη νέα του έκδοση το μικροσκοπικό όχημα έρχεται με μειωμένη ισχύ 12 ίππων για να μπορεί να οδηγηθεί σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω!

Το Microlino Lite διατηρεί το ηλεκτρικό μοτέρ του στάνταρ Microlino, αλλά αντί για 17 ίππους είναι ρυθμισμένο να προσφέρει 12 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα από τα 90 χλμ./ώρα ανέρχεται πλέον στα 40 χλμ./ώρα. Η ταχύτητα αυτή είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα σύμφωνα με τους κανονισμούς των τετράκυκλων κατηγορίας L6e.

Στο τιμόνι 14χρονοι και όσοι έχουν δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Από τη στιγμή που το νέο Microlino Lite είναι τετράκυκλο κατηγορίας L6e σημαίνει ότι παιδιά ηλικίας ακόμα και 14 ετών μπορούν να το οδηγήσουν. Αυτό, εφόσον βέβαια επιτρέπεται από τους νόμους της κάθε χώρας εντός της ΕΕ. Για παράδειγμα στην Γαλλία και την Ιταλία το όριο είναι 14 ετών, στη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία το κατώτατο όριο είναι τα 15 έτη και στις περισσότερες άλλες χώρες τα 16. Το πιο σημαντικό είναι πως το Microlino Lite μπορούν να το οδηγήσουν όλοι όσοι έχουν δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου σε αντίθεση με το υπάρχον Microlino, που χρειάζεται δίπλωμα αυτοκινήτου.

Ίδια εμφάνιση με το microcar, Microlino

Εξωτερικά, το Microlino Lite δε διαφέρει από το Microlino. Διατίθεται σε Venice Blue και Berlin Anthracite χρώμα και δεν έχει επιλογή διχρωμίας. Επίσης ξεχωρίζει από τις πορτοκαλί λεπτομέρειες και τις μαύρες ζάντες.

Δύο επιλογές μπαταρίας και αυτονομία έως 180 χλμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δύο διαφορετικές μπαταρίες 5,5 και 11 kWh. Η μικρή μπαταρία προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και χρειάζεται δύο ώρες για να φορτίσει στο 80 τοις εκατό. Το μεγαλύτερο πακέτο προσφέρει αυτονομία 180 χιλιομέτρων και απαιτεί τέσσερις ώρες για να φορτίσει.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις