Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Nissan Leaf γίνεται ηλεκτρικό Crossover το 2025

Το Nissan Leaf γίνεται ηλεκτρικό Crossover το 2025

19/10/2021

Το Leaf εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, προσφέροντας μια μεγάλη ποσότητα εμβέλειας σε μια εποχή που τα συμβατικά ηλεκτρικά οχήματα ήταν απλώς ένα όνειρο. Τώρα φτάσαμε να λέμε για την μετάβαση του Nissan Leaf από hatchback σε crossover, η οποία θα γίνει περίπου το 2025.

Η τρίτη γενιά Nissan Leaf πρόκειται να φαίνεται πολύ διαφορετική όταν φτάσει,  με τον ευρωπαίο προϊστάμενο της Nissan, Guillaume Cartier, να επιβεβαίωνει ότι το νέο ηλεκτρικό crossover που σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία θα αντικαταστήσει το ηλεκτρικό hatchback

Κατασκευή έως και 100.000 μονάδων του μοντέλου

Το νέο crossover θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που μοιράζεται η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Η αλλαγή του αμαξώματος του νέου μοντέλου είναι μέρος του σχεδίου της εταιρείας να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο λίρες στο εργοστάσιό της στο Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα κατασκευάσει το –μέχρι στιγμής ανώνυμο- νέο crossover, το οποίο φημολογείται ότι θα αντικαταστήσει το Νissan Leaf. Το εργοστάσιο του Sunderland είναι εκεί όπου η Nissan κατασκευάζει τα Juke, Leaf και Qashqai, και η επένδυση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να κατασκευάσει 100.000 μονάδες από το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover.

Η Nissan στοχεύει έως το 2030 , το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά.

H επένδυση που θα κάνει η Nissan για την κατασκευή του νέου crossover της, θα βοηθήσει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια ηλεκτροκίνητη γκάμα οχημάτων, με μεγάλα σχέδια να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2025. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει τόσο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, όσο και υβριδικά. Ο μεγαλύτερος στόχος της εταιρείας είναι το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της, και το 40% των πωλήσεων στις ΗΠΑ, έως το 2030 να είναι ηλεκτρικά. 

Τέλος,  οι λεπτομέρειες για το νέο crossover και την επακόλουθη αντικατάσταση του Leaf παραμένουν ασαφείς. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια εικόνα «teaser »του νέου crossover όταν ανακοίνωσε την επένδυσή της στο Sunderland τον Ιούλιο. Ωστόσο, φαίνεται να είναι ένα  εντυπωσιακό crossover, που δεν μοιάζει με το ιδιόμορφο Leaf.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τo Nissan Leaf αλλάζει από Hatchback σε crossover και ανοίγει δρόμο για την ηλεκτροκίνητη γκάμα των μοντέλων της.
Επένδυση 1 δις λίρες για την κατασκευή του νέου crossover.
Στόχος της Nissan έως το 2030 , το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά.
Πάνω από 100.000 νέα μοντέλα παραγωγής για το νέο ηλεκτρικό στοχεύει η Nissan.

Είναι άραγε μεγάλη ευκαιρία για την Nissan το νέο crossover για να εκπληρώσει τον στόχο της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε