Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Toyota Aygo θα έχει crossover επιρροές
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Toyota Aygo θα έχει crossover επιρροές

5/10/2021

Με κινητήρες βενζίνης και με νέο πάτωμα σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου απο την Toyota θα είναι το νέο Aygo, αφού τα αδελφάκια του,C1 και 108 δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους. Φήμες μιλάνε για ένα hatchback αμάξωμα με crossover στοιχεία.

Ως το μικρό αδελφάκι του Yaris στην κατηγορία των μίνι, θα κάνει το ντεμπούτο του το νέας γενιάς Toyota Aygo που περιμένουμε να μπεί στην παραγωγή στα τέλη του 2021 και έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις δοκιμές του στην Νότια Ευρώπη.


Η απόσταση από το έδαφος θα είναι αυξημένη

Η απόσταση από το έδαφος θα είναι αυξημένη

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Aπό τα τρία «αδέλφια» (κατασκευάζεται μαζί με το Citroen C1 και Peugeot 108) το Aygo είναι το μόνο που θα λάβει αντικαταστάτη, αφού οι γαλλικές εταιρείες δεν θεωρούν πως η ανάπτυξη ενός νέου μίνι αυτοκινήτου θα ήταν αρκετά κερδοφόρα. Άρα η Toyota θα βασίσει τη νέα γενιά του Aygo πάνω στην δική της πλατφόρμα και συγκεκριμένα πάνω σε στο δάπεδο του νέου Yaris, μετά απο τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Αν και καλύπτεται από άκρη σε άκρη με καμουφλάζ,  το πρωτότυπο αυτοκινητο που δοκιάζεται αυτή την περίοδο λέγεται πως θα έχει σημαντικές ομοιότητες με το Aygo X Prologue Concept. Το μοντέλο παραγωγής μάλλον θα έχει hatchback αμάξωμα, σε συνδυασμό με crossover στοιχεία, όπως αυξημένη απόσταση απο το έδαφος και πλαστικά προστατευτικά πάνω στο σώμα του αυτοκινήτου.

Ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται πως θα κινείται με χρήση βενζίνης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αφού κάποιο ηλεκτρικό σύνολο δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια, έτσι ώστε η τιμή να παραμείνει χαμηλά. Όπως φαίνεται, θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της τωρινής γενιάς σε ανανεωμένη έκδοση αλλά και με μια νέα υβριδική έκδοση όπως το νέο Yaris. Οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός συζήτησης στα μοντέλα της Toyota, οπότε αποκλείεται να δούμε έκδοση Diesel.

To νέο Aygo σχεδιάζεται εξ ολοκλήρου στα γραφεία της Toyota στο Βέλγιο, ενώ η κατασκευή του θα γινει στην Τσεχία και θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2022. Αφού τα Peugeot 108 και Citroen C1 δεν πρόκειται να  λάβουν κάποιο διάδοχο, η ιαπωνική μάρκα θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου του Kolín.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε