5 φωτογραφίες »

Το νέο Τοyota Highlander στην Ευρώπη

Διαβάστηκε από 1269 αναγνώστες - 26/1/2021

Η βιομηχανία της Toyota κάνει την έκπληξη και φέρνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το επιβλητικό 7θέσιο Toyota Ηighlander, με υβριδικό κινητήρα 284 ίππων και σχεδόν 5 μέτρα μήκος.

 
 

Βρες καλά ελαστικά ως και 20% φθηνότερα

Η Toyota έχει πάρει την απόφαση να παίξει σκληρά πλέον και στην Ευρώπη και φέρνει στην αγορά της, ένα ογκώδες και εντυπωσιακό SUV που θα κοντράρει όλους τους βασικούς ανταγωνιστές της κατηγορίας του, στα ίσια.

Το νέο Toyota Highlander, με τις θηριώδης διαστάσεις του, το κάνουν αμέσως αξιοπρόσεκτο. Έχει μήκος 4.966 χιλιοστά, πλάτος 1.930 χιλιοστά, ύψος 1.755 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.850. Ο χώρος των αποσκευών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.909 λίτρα, εάν διπλωθεί η δεύτερη σειρά καθισμάτων, ενώ χωρίς επέμβαση στα καθίσματα διαθέτει 658 λίτρα.  Το μοντέλο θα διατεθεί στην Ευρώπη με πλούσιο εξοπλισμό από την βασική του έκδοση όπως σύστημα Smart Entry, φώτα LED, οθόνη 7 ιντσών πίνακα οργάνων, οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment, θερμαινόμενα καθίσματα, τριζωνικό σύστημα κλιματισμού, ασύρματη φόρτιση κινητών αλλά και πλήθος ακόμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.Κάτω από το καπό θα βρούμε ένα υβριδικό σύνολο με τον συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, μαζί με εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, και σύστημα τετρακίνησης AWD-i. Το νέο επιβλητικό SUV είναι εφοδιασμένο με μπαταρία νικελίου και η συνολική ισχύς του είναι 248 ίπποι με κατανάλωση 6,6 λτρ./ 100 χλμ. (WLTP). Να τονίσουμε πως το θηριώδες Highlander αγγίζει σε 8.3 δευτερόλεπτα τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.Το νέο Highlander είναι εφοδιασμένο με την αναβαθμισμένη έκδοση του CVT κιβωτίου, προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερους θορύβους στην καμπίνα, ενώ είναι εξοπλισμένο με 4 διαφορετικά modes οδήγησης που μπορούν να επιλεχθούν ακόμα και όταν το SUV είναι σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. 

Tags: TOYOTA