Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

To νέο ηλεκτρικό Opel Rocks-e, είναι αδερφάκι του Citroen Ami

Διαβάστηκε από 5481 αναγνώστες - 25/8/2021

Κάνει κίνηση «ματ» και παίζει φουλ ηλεκτρικά η Opel, λανσάροντας το Rocks-e σαν εκπρόσωπο στην κατηγορία αυτοκινήτων με μέγεθος μικρότερο του Corsa.

SUM (ναι σωστά διαβάζετε), είναι το όνομα της νέας κατηγορίας που έχει αρχίσει να δημιουργείται και προκύπτει από το Sustainable Urban Mobility. Πρακτικά μιλώντας, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέο μοντέλο αφού το Opel Rocks-e είναι ολόιδιο με το ήδη γνωστό Citroen Ami, στο οποίο έχει αντικατασταθεί το έμβλημα του λοχία που συνοδεύει την γαλλική εταιρία, με αυτό της Γερμανικής Opel.


Στην πράξη είναι ένα ελαφρύ τετράτροχο μοτοποδήλατο, για χρήση σε αμιγώς αστικό περιβάλλον

Στην πράξη είναι ένα ελαφρύ τετράτροχο μοτοποδήλατο, για χρήση σε αμιγώς αστικό περιβάλλον

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Γνωρίζουμε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε στην πράξη με ένα ελαφρύ τετράτροχο μοτοποδήλατο, για χρήση σε αμιγώς αστικό περιβάλλον, το βάρος του οποίου δεν γίνεται να ξεπερνάει τα 425 κιλά, χωρίς όμως να λαμβάνουμε υπ όψιν μας το βάρος των μπαταριών, οι οποίες φορτίζουν πλήρως σε 3,5 ώρες σε κανονική οικιακή πρίζα μέσω του τρίμετρου καλωδίου με τη μορφή αυτοεπαναδιπλούμενης μπαλαντέζας που παρέχεται μαζί με το αυτοκίνητο.

Οι πόρτες έχουν το μάλλον παράδοξο στοιχείο να ανοίγουν προς τις αντίθετες κατευθύνσεις

Οι πόρτες έχουν το μάλλον παράδοξο στοιχείο να ανοίγουν προς τις αντίθετες κατευθύνσεις

Όπως και στο αδερφάκι του Citroen Ami, έτσι και στο Opel Rocks-e οι πόρτες έχουν το μάλλον παράδοξο στοιχείο να ανοίγουν προς τις αντίθετες κατευθύνσεις ενώ η αισθητική του εμπρόσθιου τμήματος που είναι επηρεασμένη από το Opel Visor, δεν διαφέρει σημαντικά από την εμφάνιση που έχει το Ami.

Tο εσωτερικό είναι επίσης ίδιο με το αυτό του γαλλικού μοντέλου, με εξαίρεση τα σηματάκια, ενώ ίδιες και απαράλλακτες είναι και οι διαστάσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στα 2.41 μέτρα περιορίζεται το μήκος του μικρού Opel, το οποίο κινείται με τη βοήθεια ενός πλήρως ηλεκτρικού κινητήρα που αποδίδει μόλις 8 άλογα και καταφέρνει να κινείται με μέγιστη ταχύτητα 45 χιλιομέτρων την ώρα. Οι ζάντες είναι 14 ιντσών, ενώ παρότι οι διαστάσεις του είναι αρκετά μικρές, εύκολα θα βολευτούν στο εσωτερικό του επιβάτες ύψους μέχρι και 1.90.

Αυτό που όμως κάνει το Opel Rocks-e να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί με το σχετικό δίπλωμα από ηλικία 15 ετών, ενώ ο κύκλος στροφής των 7.2 μέτρων το καθιστά ιδανικό για οδήγηση στην πόλη. Το περιμένουμε στις ευρωπαϊκές αγορές εντός του 2022.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε