Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
H διαδρομή της Toyota στην Ευρώπη.

H διαδρομή της Toyota στην Ευρώπη.

Τοyota: 50 χρόνια ευρωπαϊκής παραγωγής

7/10/2021

Η Toyota έχει κάθε λόγο να γιορτάζει τα 50 χρόνια κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού σε ένα διάστημα μισού αιώνα, έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής της πάνω από 13 εκατομμύρια οχήματα.

50 χρόνια πρίν, το μακρινό πλέον 1971, η Toyota έθεσε τις βάσεις για την ευρωπαϊκή επιτυχία της κατασκευάζοντας ένα εργοστασίο συναρμολόγησης οχημάτων μικρής κλίμακας στην Πορτογαλία. Αυτό ήταν και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, γνωστό σήμερα ως εργοστάσιο Ovar.

Κοινοποίησέ το »


Μισό αιώνα αργότερα, οι επενδύσεις της Toyota στα εργοστάσιά της σε ολόκληρη την Ευρώπη ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ . Η Toyota άνοιξε εργοστάσια κινητήρων και αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πιστή στη φιλοσοφία της «χτίστε όπου πουλάτε», και έχει επεκταθεί απο τότε σε συνολικά 9 τοποθεσίες, στη Γαλλία, στην Τσεχία, στην Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρωσία. Πάνω απο 13 εκατομμυρία οχημάτα είναι η συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή, ενώ στα εργοστάσια απασχολούνται άμεσα περίπου 22.000 άτομα. Η Toyota προσπαθούσε σε όλο αυτό το διάστημα να είναι πάντα κοινωνικά υπεύθυνη εργοδότης, συνεργαζόμενη στενά με τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όλα τα ευρωπαϊκά μοντέλα best-seller, Toyota Αygo, Corolla, Yaris, C-HR και RAV4-είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Xάρη στο πρόσφατο λανσάρισμα του Yaris Cross, η συνολική παραγωγή έχει επεκταθεί σε περίπου 800.000 αυτοκίνητα ετησίως. Με την Toyota να είναι πρωτοπόρος στην επένδυση στην ηλεκτροκίνηση, περίπου το 59% του συνολικού ευρωπαϊκού όγκου όλων των οχημάτων που πωλούνται από την Toyota και τη Lexus σε Ευρωπαϊκό έδαφος είναι υβριδικά, η πλειοψηφία των οποίων, κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από Ευρωπαίους.

Ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe δήλωσε:
"Είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο των 50 ετών παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι περισσότερα από δύο στα τρία οχήματα που πουλάμε στην Ευρώπη κατασκευάζονται εδώ, αντιπροσωπεύει την σημαντική συμβολή μας στις άμεση απασχόληση των Ευρωπαίων εργαζομένων. Επιπλέον, μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με την τοπική παραγωγή μεγάλου όγκου ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέποντάς μας να επιτυγχάνουμε με συνέπεια τους στόχους μας, όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων».
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις