Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ultra Cruise: Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση η GM

Ultra Cruise: Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση η GM

7/10/2021

Ένα νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης παρουσίασε η GM, με την ονομασία Ultra Cruise, επιτρέποντας την οδήγηση των μοντέλων της και σε δρόμους εντός πόλεων εκτός απο αυτοκινητόδρομους.

Πιο κοντά στον κόσμο της ημιαυτόνομης οδήγησης έρχεται η General Motors. Το Ultra Cruise είναι ένα νέο σύστημα που κατευθύνει το αυτοκίνητο μόνο του και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σε επιλεγμένα μοντέλα της Cadillac το 2023. Το υπάρχον Super Cruise μπορεί να προσφέρει οδήγηση χωρίς χέρια μόνο σε συγκεκριμένους αυτοκινητόδρομους, ενώ το Ultra Cruise σύμφωνα πάντα με την GM θα μπορεί να κατευθύνει μόνο του το αυτοκίνητο σε κάθε ασφαλτοστρωμένο δρόμο του Καναδά και των Η.Π.Α, καλύπτοντας το 95% των σεναρίων οδήγησης.

Κοινοποίησέ το »


Δεν κάνουν λάθος αυτοί που το Ultra Cruise τους θυμίζει κάτι από το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης της Tesla, ωστόσο υπάρχουν μερικές διαφορές. Ο εξοπλισμός που τροφοδοτεί με πληροφορίες στο σύστημα είναι μια απο αυτές. Το Ultra Cruise θα χρησιμοποιεί ραντάρ, κάμερες, και LiDAR, ενώ το αντίστοιχο σύστημα της Tesla βασίζεται αποκλειστικά σε κάμερες. Κατά το λανσάρισμα το σύστημα θα είναι λειτουργικό σε 2 εκατομμύρια μίλια δρόμων (3.218.688 χιλιόμετρα) αλλά η GM λέει ότι μπορεί τελικά να επεκταθεί σε 3,4 εκατομμύρια μίλια (5.471.769 χιλιόμετρα), με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η λειτουργία του και σε δρόμους εντός πόλεων εκτός απο αυτοκινητόδρομους.

Χωρίς να έχει μπεί σε τεχνικές λεπτομέρειες η GM, αναφέρει  πως το Ultra Cruise θα χρησιμοποιεί μια κλιμακούμενη αρχιτεκτονική η οποία μελλοντικά μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερες λειτουργίες. Η αλληλεπίδραση των οδηγών με το σύστημα θα πραγματοπιείται μέσω μιας οθόνης, που στην πράξη θα δείχνει την εικόνα γύρω από το αυτοκίνητο η οποία θα πρέπει να είναι η ίδια με αυτή που βλέπει ο οδηγός με τα μάτια του. Θα προσφέρει  δυνατότητα αυτόματης αλλαγής λωρίδας, αριστερής και δεξιάς στροφής, αποφυγής αντικειμένων, ακολουθώντας τα όρια ταχύτητας, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αντιδρά σε φανάρια και σήματα που ελέγχουν την κυκλοφορία. 

Το Ultra Cruise, είναι ένα σύστημα το οποίο θα προσφέρεται αρχικά μόνο σε premium οχήματα, ενώ η GM δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το μέλλον. Επίσης δεν αναφέρθηκε ούτε το κόστος για το Ultra Cruise, ούτε επίσης εαν απαιτείται συνδρομητική υπηρεσία για τη χρήση του. Να επισυμανθεί εδώ οτι το λιγότερο hi-tech Super Cruise στις ΗΠΑ είναι δωρεάν για τρία χρόνια και στη συνέχεια απαιτεί μηνιαία χρέωση 25 δολαρίων (21,6 ευρώ) για συνεχή χρήση.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις