Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW: Μόνο ηλεκτρικά στη Νορβηγία

VW: Μόνο ηλεκτρικά στη Νορβηγία

22/8/2022

Η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις οχημάτων, ενώ από το 2024 αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα όπου η VW θα πουλάει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Τέλος τα βενζινοκίνητα και diesel VW στη Νορβηγία

Σε μία σημαντική για την ιστορία της ανακοίνωση προχώρησε η Volkswagen, δηλώνοντας πως από το 2024 και μετά θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη νορβηγική αγορά. Μία κίνηση που θα γίνει νωρίτερα από ότι αναμενόταν βάσει της νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων  της Ευρώπης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σπάνε ρεκόρ πωλήσεων τα ηλεκτρικά

Στη Νορβηγία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σπάνε όλα τα ρεκόρ και λογικό, αφού οι υποδομές είναι αρκετά ανεπτυγμένες και η κυβέρνηση δίνει σημαντικά κίνητρα για την αγορά τους, όπως εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, δυνατότητα οδήγησης σε λωρίδες λεωφορείων κλπ. Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί πως εκεί έχουν επενδύσει αρκετά την τελευταία δεκαετία στις υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Για το λόγο αυτό, η VW επισπεύδει τα πλάνα της και θα διαθέτει μόνο την ηλεκτρική της γκάμα στη συγκεκριμένη χώρα για πρώτη φορά στα χρονικά της.

83% οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τα βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα της  Volkwagen, συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών, αναμένεται να γίνουν… είδος υπό εξαφάνιση! Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2022, το best seller μοντέλο για την αγορά της Νορβηγίας ήταν το Tesla Model Y, ακολουθούμενο από τα Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq. Πριν δύο χρόνια, το ID.3 κατείχε την πρώτη θέση στις λίστες των νορβηγικών πωλήσεων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε πως το 64,5% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2021 ήταν ηλεκτρικά, σημειώνοντας μία αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Φέτος, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών για τη βόρεια χώρα αποτελούν το 83% της συνολικής αγοράς.
 

Ηλεκτροκίνητα VW από το 2024 και μετά!
Στη Νορβηγία όπου οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών σπάνε τα ρεκόρ.
Μέχρι τν 1η Ιανουαρίου του 2024 θα υπάρχουν στη γκάμα της μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.
Τα ηλεκτρικά κατέχουν το 83% των συνολικών πωλήσεων της νορβηγικής αγοράς.
Εκεί έχουν όμως υποδομές. Εμείς εδώ?

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε