Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW: Τα πρώτα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW: Τα πρώτα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια!

28/4/2022

Στους κατοίκους της Αστυπάλαιας παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen ID, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί».

Σε ιδιώτες παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά

Η μετάβαση της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου, πραγματοποιείται με σταθερά βήματα χάρη στη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen και την υποστήριξη της Kosmocar. Οι πρώτοι ιδιώτες στην «πεταλούδα» του Αιγαίου ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα Volkswagen ID, με την Kosmocar να παραδίδει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ID.3 Pure, και ID.4 στους νέους τους ιδιοκτήτες στη Χώρα της Αστυπάλαιας. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν ήδη εδώ και ένα χρόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  

Αρκετές οι επιλογές

Μέσω του προγράμματος, οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας λαμβάνουν μια ειδική επιδότηση και προνομιακές τιμές για την απόκτηση των ηλεκτρικών οχημάτων που επιθυμούν. Με στόχο όσο δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα ως μέσο μετακίνησης στο νησί, οι επιλογές για να διαλέξει κάποιος είναι αρκετές. Έτσι, οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία πλούσια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen, όπως το e-up!, το ID.3 και το ID.4. Να αναφέρουμε πως μέσα στις επιλογές του, βρίσκεται και το ηλεκτρικό scooter SEAT MΟ 125.
 

Πρωτοβουλία για ανακύκλωση παλαιών οχημάτων

Μεταξύ άλλων, η Kosmocar και ο Δήμος της Αστυπάλαιας πρωτοστατούν σε μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης παλαιών και εγκαταλειμμένων οχημάτων τα οποία βρίσκονται στο νησί, με απώτερο σκοπό τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και παράλληλα την συνολική αισθητική αναβάθμιση του νησιού. Οι εγκαταλειμμένες μοτοσυκλέτες, σκουριασμένα αυτοκίνητα και τα ακινητοποιημένα φορτηγά ήταν σημεία  ρύπανσης στο όμορφο νησί της Αστυπάλαιας και πλέον αποτελούν παρελθόν. Η εκστρατεία ανακύκλωσης έχει σκοπό να εξαλείψει τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της Αστυπάλαιας. Αρχικά, εθελοντές συλλέγουν τα οχήματα και στη συνέχεια τα μεταφέρουν με πλοίο στην Αθήνα για να ανακυκλωθούν από εξειδικευμένους συνεργάτες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε