Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volvo XC90: Ασφαλές «θηρίο» που καίει κάτω από 9 λτ/100 χλμ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volvo XC90: Ασφαλές «θηρίο» που καίει κάτω από 9 λτ/100 χλμ

10/12/2021

Το Volvo XC90 κερδίζει τις εντυπώσεις με τις διαστάσεις του και την πολυτέλεια του. Στην έκδοση με τον ήπια υβριδικό κινητήρα πετρελαίου των 235 ίππων ξεχωρίζει και για την κατανάλωση του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το Volvo XC90 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά SUV της αγοράς και οι διαστάσεις του το καθιστούν να μην περνά από πουθενά απαρατήρητο. Πλέον, όμως, η γκάμα του έχει εξηλεκτριστεί, τόσο στην έκδοση βενζίνης, όσο και σε αυτήν που τροφοδοτείται με μοτέρ πετρελαίου. Ήρθαμε σε επαφή με την δεύτερη, η οποία έχει φυσιολογική κατανάλωση χωρίς να στερείται επιδόσεων.

Χαρακτηριστικά μπροστινά φωτιστικά σώματα και «premium»πινελιές
Εξωτερικά, το XC90 «φωνάζει» από μακριά ότι είναι Volvo, με τα φωτιστικά σώματα και την κάθετη εμπρός μάσκα να το χαρακτηρίζει. Οι διαστάσεις του είναι επιβλητικές, με το μήκος να αγγίζει σχεδόν τα 5 μέτρα και το πλάτος να ξεπερνά τα 2 μέτρα. Το αμάξωμα φέρει «premium»πινελιές, όπως για παράδειγμα τα νίκελ διακοσμητικά στοιχεία, ενώ διατηρεί το ύψος του μέχρι το πίσω μέρος, ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτηση της τρίτης σειράς καθισμάτων.

Αρχοντικοί χώροι και πολυτέλεια
Περνώντας στο εσωτερικό, το Volvo XC90 επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τη ναυαρχίδα της σουηδικής φίρμας. Σε κάθε επιφάνεια συναντάμε μαλακές επενδύσεις, με την χρήση δέρματος και ξύλου να είναι εκτεταμένη. Στην έκδοση της δοκιμής «Inscription» δεν περνά απαρατήρητος και ο επιλογέας από κρύσταλλο, που αποτελεί έργο του διάσημου Σουηδικού οίκου Orrefors. Η πολυτέλεια συνδυάζεται ασφαλώς και με την προηγμένη τεχνολογία! Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μία ευανάγνωστη οθόνη αφής μέσα από την οποία ο οδηγός μπορεί να συνδέσει την έξυπνη συσκευή του και να ελέγξει όλα τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Είναι στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού γεγονός που δείχνει ότι η Volvo εστίασε στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του μοντέλου. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένας ευανάγνωστος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο οδηγό χωρίς να του αποσπά την προσοχή, αλλά και τα paddles για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων. Οι χώροι είναι κάτι παραπάνω από αρχοντικοί και με την τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, ο όγκος αποθήκευσης αγγίζει τα 680 λίτρα.

Εξαιρετικές επιδόσεις, νορμάλ κατανάλωση

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε