Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
bZ Compact SUV Concept: «Γεύση» από το επόμενο ηλεκτρικό της Toyota;
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

bZ Compact SUV Concept: «Γεύση» από το επόμενο ηλεκτρικό της Toyota;

17/11/2022

Το νέο bZ Compact SUV Concept αποκάλυψε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η Toyota, που εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση και μας δείχνει πιθανότατα το επερχόμενο χωρίς ρύπους SUV που θα μπει στην γκάμα της.

Θα το δούμε και ως μοντέλο παραγωγής;

Λίγο μετά την αποκάλυψη του νέου Prius, η Toyota προχώρησε στην παρουσίαση του bZ Compact SUV Concept. Το νέο πρωτότυπο, που έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, μας προσφέρει μία πρώτη εικόνα για το πως θα είναι ένα ενδεχόμενο μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που θα προστεθεί στην γκάμα της μελλοντικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχεδιασμός που ξεχωρίζει

Κοιτώντας το εξωτερικά παρατηρούμε πως το bZ Compact SUV Concept διαθέτει τη νέα φωτεινή υπογραφή της Toyota, που είδαμε και στο νέο Prius, όπου τα φωτιστικά σώματα ενώνονται χάρη σε μία φωτιζόμενη λωρίδα LED. Οι κοντοί πρόβολοι του αυτοκινήτου γίνονται ορατοί όταν το κοιτάς από το πλάι, ενώ στην οροφή, στο πτερύγιο που υπάρχει, είναι τοποθετημένο το τρίτο φως φρένων! Στο πίσω μέρος, τα φώτα τρέχουν σε όλο το πλάτος, ενώ ο μεγάλος διαχύτης γίνεται άμεσα εμφανής στο κάτω μέρος.

Με βοηθό τεχνητής νοημοσύνης στην μινιμαλιστική καμπίνα

Στην καμπίνα, το bZ Compact SUV Concept έχει μινιμαλιστική προσέγγιση και ένα φαρδύ, οκταγωνικό τιμόνι. Ο πίνακας οργάνων προεξέχει από το ταμπλό, ενώ η μεγάλη κυρτή οθόνη του συστήματος infotainment βρίσκεται στο κέντρο της καμπίνας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρικό SUV είναι εξοπλισμένο με έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Yui. Σύμφωνα με τη μάρκα, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές και το σύστημα ανταποκρίνεται με ηχητικά και οπτικά φωτιστικά σήματα εντός της καμπίνας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε