Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αξίζει να αγοράσω το προηγούμενο Opel Corsa;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αξίζει να αγοράσω το προηγούμενο Opel Corsa;

15/10/2021

Το Opel Corsa της προηγούμενης γενιάς κυκλοφόρησε από το 2014 έως το 2019. Τα πρώτα μοντέλα είναι ήδη 7 χρονών αλλά δείχνουν ακόμα μοντέρνα. Με τις τιμές πλέον να ξεκινούν από τις 6.000 ευρώ, εξετάζουμε αν αξίζει η αγορά του ως μεταχειρισμένο.

Το Opel Corsa ήταν πάντα σταθερή αξία στην κατηγορία του και ένας άξιος αντίπαλος των Ford Fiesta και VW Polo. Πλέον το μοντέλο βρίσκεται στην 6η γενιά του, με την ακριβώς προηγούμενη να έχει κλείσει 7 χρόνια από το ντεμπούτο του. Η 5η γενιά, η λεγόμενη Corsa E είναι ακόμα φρέσκια, ενώ έχει γίνει προσιτή στην αγορά των μεταχειρισμένων. Πόσο αξίζει η αγορά του μικρού της Opel;


Το εσωτερικό είναι αντίστοιχα σύγχρονο, με προαιρετική οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment IntelliLink, και χωράει με άνεση 4 ενήλικες

Το εσωτερικό είναι αντίστοιχα σύγχρονο, με προαιρετική οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment IntelliLink, και χωράει με άνεση 4 ενήλικες

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
 

Για μοντέλο 2014-2019 οι τιμές έχουν μέσο όρο τις 8.700 ευρώ

Την τρέχουσα περίοδο, οι τιμές για τα Opel Corsa 5ης γενιάς έχουν μέσο όρο τις 8.700 ευρώ. Το πιο φθηνό μοντέλο στα μεταχειρισμένα κοστίζει 6.000 ευρώ, ενώ αναλόγως της χρονολογίας και του εξοπλισμού, οι τιμές ξεπερνούν τις 13.000 ευρώ για μοντέλα του 2019. Αν θέλετε να αποκτήσετε την πιο «πολεμική» έκδοση, με το σηματάκι OPC, θα πρέπει να αποχωριστείτε 16.000 ευρώ, προκειμένου να μπορείτε απολαύσετε τους 207 ίππους του.
 

Το εσωτερικό χωράει με άνεση 4 ενήλικες και είναι καλά εξοπλισμένο

Το Opel Corsa E είναι πλέον 7 ετών, αλλά ο σχεδιασμός του παραμένει ακόμα μοντέρνος, χωρίς να δείχνει ότι το μοντέλο πλησιάζει την δεκαετία. Εμπρός, τα φώτα ημέρας στις άκρες των φαναριών έχουν το γωνιώδες σχήμα που χαρακτηρίζει τα καινούργια Opel, ενώ στην δυναμική, μα και κομψή εμπρόσθια μάσκα δεσπόζει το σήμα του Κεραυνού.
Το εσωτερικό είναι αντίστοιχα σύγχρονο, με προαιρετική οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment IntelliLink. Στον τομέα της ποιότητας, η Opel είχε προβεί σε αναβάθμιση των υλικών, κάνοντας τη συγκεκριμένη γενιά Corsa την πρώτη με μαλακά στοιχεία στο ταμπλό.
Στην καμπίνα θα ταξιδέψουν με άνεση 4 ενήλικες, υπάρχουν πολλές θήκες και θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει διαθέσιμο όγκο 285 λίτρα, ο οποίος με τα πίσω καθίσματα πεσμένα μετατρέπεται σε 1.120 λίτρα.
 

Το χιλιάρι με τα 90 άλογα καίει 4,4 λίτρα/100 χλμ

Το Opel Corsa 5ης γενιάς κυκλοφόρησε με αρκετές επιλογές κινητήρων κάτω από το καπό. Τα μοντέλα της βασικής έκδοσης έχουν ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 1,2 λίτρου με ισχύ 70 ίππους, ενώ παράλληλα συναντήσαμε κινητήρες 1400 κυβικών, τόσο σε ατμοσφαιρική όσο και turbo μορφή, με απόδοση 90 και 100 άλογα αντίστοιχα.
Ο turbo τρικύλινδρος χιλιάρης βενζινοκινητήρας έχει 2 εκδόσεις, με 90 και 115 ίππους. Ο κινητήρας των 90 αλόγων αποδεικνύεται… τέρας οικονομίας, αφού όταν το μοντέλο ήταν καινούριο, είχε μεικτή κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα!
Το Corsa E κυκλοφόρησε και ως diesel, με κινητήρα 1300 κυβικών και ισχύ 75 ή 95 άλογα. Στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου βρίσκεται το φοβερό και τρομερό Corsa OPC, με ιπποδύναμη 207 PS από 1600 κυβικά.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε