Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Test μεταχειρισμένου: Kia XCeed 2019-2022
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test μεταχειρισμένου: Kia XCeed 2019-2022

1/9/2024

Τα μηχανικά μέρη είναι αξιόπιστα και δεν βγάζουν βλάβες.
Μερικές επενδύσεις γρατζουνίζονται εύκολα, καθυστερεί το infotainment.
Ο κινητήρας με τα 140 άλογα καίει 7,3 λτ/100 χλμ.
Ακόμα και τα πιο παλιά μεταχειρισμένα είναι εντός εγγύησης.

Τα μηχανικά μέρη είναι αξιόπιστα και δεν βγάζουν βλάβες

Το Kia XCeed είναι ένα αρκετά δημοφιλές μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας, το λανσάρισμα του οποίου έγινε το 2019. Η Kia ανανέωσε στα σημεία το XCeed το 2022, παρόλα αυτά το design των πρώτων μοντέλων διατηρείται ακόμα «φρέσκο». Για να δούμε πόσο καλά αντιστέκεται το Kia XCeed στο πέρασμα των ετών και των χιλιομέτρων και πόσο καλή επιλογή αποτελεί για αγορά μεταχειρισμένου, δοκιμάζουμε ένα από τα πρώτα μοντέλα, που κατασκευάστηκε το 2019 και αναλύουμε πώς τα πηγαίνει στους τομείς ζημιών και φθορών.

Το μεταχειρισμένο Kia XCeed που έχουμε στη διάθεσή μας εφοδιάζεται με τον 1.400αρη turbo βενζινοκινητήρα που αποδίδει 140 άλογα και 242 Nm ροπή. Κατά τον οπτικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκαν διαρροές λιπαντικών από τα μηχανικά μέρη, ενώ οδηγώντας το XCeed δεν ακούσαμε τριγμούς από την ανάρτηση και τους ελαστικούς συνδέσμους. Αντίστοιχα, το σύστημα διεύθυνσης δεν εμφάνισε κενά, ενώ το μοτέρ επιτάχυνε σωστά το αυτοκίνητο, χωρίς αρρυθμίες. Οι αλλαγές στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων γίνονται ομαλά.

Τόσο ο συγκεκριμένος κινητήρας, όσο και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν τη γκάμα των μηχανικών συνόλων του Kia XCeed είναι αξιόπιστοι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές και βλάβες.

Μερικές επενδύσεις γρατζουνίζονται εύκολα, καθυστερεί το infotainment

Στο εσωτερικό του Kia XCeed 2019-2022, όπως και σε αυτό των μοντέλων μετά της ανανέωσης, έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, με στιβαρή συναρμογή και προσεγμένο φινίρισμα. Στο αυτοκίνητο που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο η εικόνα είναι πολύ καλή, με τα καθίσματα να διατηρούν σωστά τη φόρμα τους και να μην έχουν πτυχές και σκισίματα στις ταπετσαρίες τους. Οι διακόπτες δεν έχουν ξεβάψει, ενώ τα σημεία που έρχονται σε συνεχή επαφή με τα χέρια του οδηγού, όπως ο επιλογέας ταχυτήτων και το στεφάνι του τιμονιού, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Το μόνο που παρατηρείται είναι μια ελαφρά γυαλάδα στο τελευταίο, η οποία όμως δεν προβληματίζει και μπορεί να αποκατασταθεί με ειδικό γαλάκτωμα περιποίησης δερμάτων.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου που έχουμε στη διάθεσή μας είναι αρκετά πλούσιος και περιλαμβάνει θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες, πανοραμική ηλιοροφή, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, ασύρματο φορτιστή κινητού, οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment με πλοήγηση, camera οπισθοπορείας, ηχοσύστημα της JBL, καθώς και ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών. Τα πάντα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, χωρίς να εμφανίζουν προβλήματα.

Σύμφωνα με αναφορές ιδιοκτητών, υπάρχει πιθανότητα να καθυστερεί το σύστημα infotainment, κάτι το οποίο ωστόσο αναβαθμίζεται online και δεν παρατηρήθηκε στο όχημα της δοκιμής μας, ενώ μπορεί να αργούν να ενεργοποιηθούν οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.

Επιπλέον, ορισμένες πλαστικές επενδύσεις στο εσωτερικό γρατζουνίζονται εύκολα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να ακούγονται τριγμοί από τα καθίσματα ή να σκουριάζουν οι δίσκοι των φρένων.

Ο κινητήρας με τα 140 άλογα καίει 7,3 λτ/100 χλμ

Όπως αναφέραμε, ο κινητήρας του Kia XCeed που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένο είναι turbo 1,4 λίτρων με απόδοση 140 άλογα. Η ισχύς είναι ικανοποιητική και κινεί σβέλτα το αμάξωμα, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,4 δευτερόλεπτα. Το μοτέρ πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-Temp και έχει φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας η μέση κατανάλωση ήταν 7,3 λτ/100 χλμ.

Η εισαγωγική έκδοση του Kia XCeed 2019-2022 εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 120 ίππων. Έπειτα βρίσκουμε τους T-GDI βενζινοκινητήρες 1,5 και 1,6 λίτρων με απόδοση 160 και 204 άλογα, ενώ οι diesel επιλογές αποτελούνται από τον CRDi κινητήρα 1,6 λίτρων με 115 και 136 άλογα. Τέλος, το Kia XCeed προ της ανανέωσης είναι διαθέσιμο και με Plug-in υβριδικό σύνολο με συνολική απόδοση 141 ίππους, που μπορεί να διανύσει 40 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ρεύμα.

Ακόμα και τα πιο παλιά μεταχειρισμένα είναι εντός εγγύησης

Εκτός από ποιοτική, η καμπίνα του Kia XCeed είναι και ευρύχωρη, με το πίσω κάθισμα να μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ του κορεάτικου crossover έχει χωρητικότητα 380 λίτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εργοστασιακή εγγύηση της Kia είναι επταετής. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και τα πιο παλιά μοντέλα, δηλαδή αυτά του 2019, είναι ακόμα εντός εγγύησης, και μάλιστα απομένουν άλλα 2 χρόνια πριν αυτή να λήξει.


Συμπέρασμα: Απροβλημάτιστο το Kia XCeed

Ολοκληρώνοντας, το Kia XCeed είναι ένα αξιόλογο αυτοκίνητο για αγορά μεταχειρισμένου. Οι φθορές στο πέρασμα των ετών είναι λίγες, ενώ η αξιοπιστία των μηχανικών μερών μεγάλη. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι ποιοτικό και αντάξιο ακριβότερων αυτοκινήτων.

Οι τιμές των μεταχειρισμένων Kia XCeed 2019- 2022 διαμορφώνονται ως εξής, με τον μέσο όρο για κάθε χρονιά να εξαρτάται από τα διαθέσιμα οχήματα και τις εκδόσεις κινητήρα και εξοπλισμού αλλά και των διανυθέντων χιλιομέτρων του εκάστοτε μοντέλου.
Χρονολογία μοντέλου Μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένου
Kia XCeed 2020 22.700 ευρώ
Kia XCeed 2021 21.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε