Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

-. Peugeot 208 1.2 PureTech 110 PS

Διαβάστηκε από 75853 αναγνώστες - 11/8/2019

Τις θέσεις 9 και 8 μοιράζονται τα Citroen C3 και Peugeot 208 τα οποία μοιράζονται και τον ίδιο 1.2 PureTech κινητήρα του ομίλου. Με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά συγκεντρώνουν αμφότερα συνολική βαθμολογία 84%.

Σχεδίαση: Διακριτικές πινελιές
Ένα αντικειμενικά όμορφο αμάξι, πόσο είσαι διατεθειμένος να το «πειράξεις»; Όχι και πολύ είναι η αλήθεια, και η μαεστρία σου θα φανεί εάν μπορέσεις να το ανανεώσεις διακριτικά μα να μην είναι ίδιο. Έτσι και στο φρέσκο 208, οι πινελιές ανανέωσης εντοπίζονται κυρίως στον προφυλακτήρα, τη μάσκα, τους προβολείς ομίχλης μα και τα εμπρός φανάρια. Πίσω τα φώτα έχουν 3D LED στοιχεία και χαρακτηριστικές «νυχιές», ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες. Πραγματικά δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω για να παραμείνει και όμορφο και ξεχωριστό.


 
Εσωτερικό-χώροι: Παραμένει μοντέρνο μα και μίνιμαλ
Ο εσωτερικός διάκοσμος χαρακτηρίζεται λιτός και απλός, διατηρεί όμως τον μοναδικό του τρόπο, να σε κάνει να μη βαριέσαι.  Προσεγμένο φινίρισμα, άρτια συναρμογή και καλά υλικά συμπληρώνουν το σύνολο, ενώ στην κορυφαία έκδοση Allure έχει προστεθεί ένα τμήμα από μαλακό πλαστικό. Το μικρής διαμέτρου τιμόνι και ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων, συνεχίζουν την i-cockpit λογική, ενώ η μεγάλη, 7 ιντσών οθόνη αφής, παρέχει όλες τις high-tech πινελιές που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής. Υπαρκτή είναι πλέον και η λειτουργία MirrorScreen, ενώ οι κάμερες οπισθοπορείας χαρακτηρίζονται από πολύ καλή ανάλυση και θα σας λύσουν τα χέρια εντός της πόλης. 
Στον τομέα των χώρων, παρά τις compact εξωτερικές διαστάσεις του, θα καταφέρει να φιλοξενήσει με πραγματική άνεση 4 ενήλικες, ενώ για τις αποσκευές σας, έχετε 285 λίτρα διαθέσιμα. Ένα νούμερο που βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας αν και θεωρείτε πλέον κάπως ξεπερασμένο.
 
Κινητήρας-επιδόσεις: Δε βάζει φωτιά, μα είναι οικονομικός και οικολογικός
Το Peugeot 208  εξοπλίζει ο 3κύλινδρος turbo PureTech κινητήρας απόδοσης 110 ίππων και 205 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται άψογα με το πολύ καλό 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ πλέον έχει προσαρμοστεί στις νέες προδιαγραφές ρύπων. Στην λειτουργία του, κρίνεται ιδιαίτερα σβέλτο και δείχνει πως έχει αρκετό απόθεμα ροπής πετυχαίνοντας το 0-100 σε 9.5 δευτ. και τελική στα 188 χλμ./ώρα. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες που κολλάει στα 6 λτ./100χλχ. 



Οδική συμπεριφορά: Ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και οδηγική απόλαυση
Ένας ακόμη γνήσιος εκπρόσωπος της γαλλικής σχολής.  Η μαλακή ανάρτηση απορροφά με περίσσια άνεση τις κακοτεχνίες των δρόμων, οι κλίσεις του αμαξώματος μπορεί να γίνονται αντιληπτές υπό πίεση, μα καταφέρνει να διατηρήσει την τροχιά του όντας απολαυστικό. Το μικρής διαμέτρου τιμόνι παρέχει άριστη πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ τα φρένα είναι πολύ δυνατά. Δυστυχώς παραμένει στη γαλλική φιλοσοφία, και στον τομέα του επιλογέα των ταχυτήτων, όπου θα θέλαμε να είχε βελτιωθεί η αίσθηση. Δεν πρόκειται να αγχωθείτε δευτερόλεπτο, ακόμα και αν κινηθείτε σε κάπως πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ η θέση του οδηγού είναι πολύ καλή και σε κάνεις να νιώθεις το αμάξι προέκταση του εαυτού σου.  Σου προσφέρει όλα αυτά που υπόσχεται χωρίς να δίνει το κάτι παραπάνω αλλά ούτε και να χάνει σε κάποιο τομέα.