Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Opel Corsa 1,2 DIT 100 PS: Δυναμικό και high-tech

Διαβάστηκε από 57536 αναγνώστες - 3/9/2021

Με κόστος απόκτησης 16.060 ευρώ, το Opel Corsa 1,2 DIT έχει κινητήρα 1200 κυβικών με απόδοση 100 ίππους.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση: Ριζικά ανανεωμένο και δυναμικό
Το Opel Corsa διαθέτει νεανικό και μοντέρνο σχεδιασμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές. Τα εμπρός φώτα προσθέτουν επιπλέον δυναμισμό, ενώ τα πίσω είναι πλέον οριζόντια και μακρόστενα. Η «αθλητική» εικόνα ολοκληρώνεται με τις μυώδεις νευρώσεις στο καπό αλλά και το πλάι του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό: Μοντέρνος, εργονομικός σχεδιασμός
Ο μοντέρνος σχεδιασμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Opel Corsa. Στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενείται η οθόνη αφής του infotainment, 5 ιντσών στη βασική έκδοση, 7 στις ανώτερες και προαιρετικά 10 ιντσών, ενώ τα υλικά είναι μαλακά και ποιοτικά. Οι διακόπτες και τα χειριστήρια είναι σε εργονομική θέση και το συνολικό φινίρισμα της καμπίνας είναι υψηλού επιπέδου, με στιβαρή κατασκευή.

Χώροι: Πίσω θέσεις για 2 ενήλικες και 1 παιδί
Η τελευταία γενιά του Corsa έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από την προηγούμενη και ως αποτέλεσμα διαθέτει πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Πίσω μπορούν να καθίσουν άνετα 2 ενήλικες και 1 παιδί, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 309 λίτρα.


Δυναμική εμφάνιση, high-tech εσωτερικό και sport χαρακτήρας: Τα 3 «όπλα» του Corsa

Δυναμική εμφάνιση, high-tech εσωτερικό και sport χαρακτήρας: Τα 3 «όπλα» του Corsa


Κινητήρας και επιδόσεις: 100 ίπποι από 1200 κυβικά
Στη συγκεκριμένη έκδοση του Corsa βρίσκουμε τον turbo τρικύλινδρο κινητήρα DIT 1,2 λίτρου, που αποδίδει 100 ίππους και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 100 χλμ. από στάση «έρχονται» μέσα σε 10,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 194 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τη μέση κατανάλωση, αυτή είναι 6,2 λίτρα/100 χλμ.

Στο δρόμο: Εμπνέει σιγουριά στο «πάτημά» του.
Χάρη στα χαμηλά τοποθετημένα καθίσματα, η θέση οδήγησης έχει βελτιωθεί, ενώ το μειωμένο βάρος του αμαξώματος δίνει «ανάλαφρη» αίσθηση, με σιγουριά στο «πάτημα» και ευκολία στους ελιγμούς. Το σύστημα διεύθυνσης είναι μεν ελαφρύ και ακριβές.

Συνοψίζοντας, το Opel Corsa είναι ένα ποιοτικό αυτοκίνητο, που διαθέτει όλα τα «φόντα» για να πρωταγωνιστήσει στη μικρή κατηγορία. Με «όπλα» την δυναμική εμφάνιση, το high-tech εσωτερικό και την sport οδηγική φιλοσοφία, το μικρό με σήμα τον Κεραυνό είναι έτοιμο να «κερδίσει» το ελληνικό κοινό.
 

Kοινοποίησε το »