Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς επισκευάζεις την αλουμινένια ζάντα μόνος σου!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς επισκευάζεις την αλουμινένια ζάντα μόνος σου!

15/6/2022

Η επισκευή μιας ζάντας μπορεί να γίνει πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα υπόθεση ειδικά σε περίπτωση που πέσεις σε «καλοθελητές». Δες πως μπορείς να γλιτώσεις χρήμα και χρόνο επισκευάζοντας την μόνος σου.

Λίγο ο οριακός χώρος παρκαρίσματος, λίγο η κακή ορατότητα, λίγο η γκρίνια της συζύγου και η ζημία δεν άργησε να γίνει! Χτύπησες στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να γδάρεις ή ακόμα χειρότερα να σπάσεις το χείλος της αλουμινένιας ζάντας σου. Ευτυχώς στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που σου διευκολύνουν τη ζωή και μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα σου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Καθάρισε τη περιοχή της ζημίας, οριοθέτησε την και τρίψε την
Για μεγαλύτερη ευκολία και πιο ολοκληρωμένη δουλειά αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσεις τον τροχό που έχει γίνει η ζημία. Μετά καθάρισε όσο πιο σχολαστικά μπορείς τη ζάντα και επικεντρώσου ειδικά στο σημείο που έχει το χτύπημα. Μόλις τελειώσεις το καθάρισμα, απομόνωσε με ταινία τα σημεία που δεν έχουν πρόβλημα για να οριοθετήσεις το σημείο όπου θα γίνει η επισκευή. Στη συνέχεια με το γυαλόχαρτο που δίνουν τα προϊόντα επισκευής λείανε την περιοχή που θα φτιάξεις και αφαίρεσε οτιδήποτε περιττό κομμάτι αλουμινίου.
 
Ανάμειξε ρητίνη, γέμισε το προβληματικό σημείο και προσοχή στα μάτια σου
Τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ρητίνη δύο στοιχείων που μόλις τα αναμείξεις αρχίσουν να σκληραίνουν. Τα αναμιγνύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν, παίρνοντας ένα ενιαίο χρώμα και γεμίζει την προβληματική επιφάνεια με την ανάλογη ποσότητα. Περιμένεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης από 15 έως 60 λεπτά να στεγνώσει η ρητίνη. Κατά την διαδικασία της τοποθέτησης της ρητίνης φόρα γάντια και πρόσεχε την επαφή με τα μάτια σου.

Τρίβεις με  γυαλόχαρτο και επαναλαμβάνεις αν χρειαστεί
Μόλις στεγνώσει η ρητίνη, τρίβεις με το υγρό γυαλόχαρτο που περιέχετε στη συσκευασία επισκευής, μέχρι το σημείο εφαρμογής να γίνει λείο. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με τη ρητίνη ώστε να γεμίσει σωστά.
 
Βάψε τη ζάντα και υπομονή για 3 μέρες
Όταν πλέον το οπτικό αποτέλεσμα σε ικανοποιεί και έχει τρίψει το σημείο για τελευταία φορά, καθάρισε το με ένα πανάκι για να φύγουν τυχόν σκόνες και ξεκίνα το βάψιμο. Το kit επισκευής συνήθως έχει μέσα χρώμα, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα ταιριάξει με τη ζάντα σου μπορείς εύκολα να φτιάξεις ένα σπρέι στο χρώμα της ζάντας σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα χρωμάτων. Βάψε τη ζάντα, βγάλε τις ταινίες και είσαι έτοιμος. Το χρώμα θα χρειαστεί σίγουρο κάπου στις 2 ώρες να στεγνώσει ενώ η πλήρη αποκατάσταση της ρητίνης θέλει περίπου 3 μέρες.
Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη αλλά αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ολοκληρώσεις την εργασία σωστά, καλύτερα απευθύνσου σε κάποιο επαγγελματία γιατί μην ξεχνάς ότι η ασφάλεια σου στοιχίζει πολύ περισσότερα από μια αλουμινένια ζάντα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις