Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μηχανικοί λόγοι αύξησης κατανάλωσης

Διαβάστηκε από 36418 αναγνώστες - 11/1/2021

Θεωρητικά, όλα τα ρουλεμάν που είναι υπεύθυνα για την σωστή κίνηση κάθε τροχού, μπορούν να επηρεάσουν την αντίσταση, άρα να αυξήσουν και την κατανάλωση. Βέβαια, εάν η τριβή φτάσει σε σημείο να επηρεάσει την κατανάλωση, σημαίνει πως το αντίστοιχο βουητό θα σας έχει ήδη οδηγήσει στο συνεργείο. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας να ρολάρει ελεύθερα σε μία ευθεία και να παρατηρήσετε τον τρόπο που φρενάρει μόνο του. Εάν παρατηρήσετε πρόβλημα, για να ανακαλύψετε ποιος τροχός έχει τη "ζημιά", πρέπει να αισθανθείτε την θερμοκρασία της δισκόπλακας. Αυτή που έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία, διαθέτει μεγαλύτερη αντίσταση άρα είναι και ο προβληματικός τροχός.
 
Βουλωμένα μπεκ
Ένας ακόμη μηχανολογικός υπαίτιος, μπορεί να είναι τα βουλωμένα μπεκ. Τα συγκεκριμένα ουσιαστικά ψεκάζουν καύσιμο και με την πάροδο του χρόνου και την συνεχή χρήση, μπορούν να λερωθούν και να μειώσουν την αποδοτικότητα του. ¶μεσο αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η αναλογία του μείγματος, ο κινητήρας να μην αποδίδει τα βέλτιστα και να αυξάνεται η κατανάλωση. Ο έλεγχος τους από έναν ειδικό καμιά φορά είναι απαραίτητος, όπως και ένας σωστός καθαρισμός τους.

Κακή λειτουργία του a/c
Εάν κάποιο από τα μέρη του συστήματος κλιματισμού δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση από 0.5 έως και 2 λτ. κατανάλωσης. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον συμπιεστή ο οποίος όταν ενεργοποιείται απαιτεί μεγάλη ισχύ από τον κινητήρα, και σε περίπτωση που η λειτουργία του δεν είναι ομαλή, ζητάει όλο και περισσότερη, με τον κινητήρα να την παρέχει. Ρίξτε μια ματιά ακόμα και στον ιμάντα που ενώνει το σύστημα με τον στροφαλοφόρο άξονα, καθώς μπορεί να έχει υποστεί ζημιά και να μην αποδίδει την απαιτούμενη κίνηση.
 
Οι αισθητήρες που σου λένε την αλήθεια
Η μονάδα ελέγχου κινητήρα επικοινωνεί και λαμβάνει ασταμάτητα μετρήσεις από εκατοντάδες αισθητήρες. Οι τιμές τους μπορούν να υποδείξουν ποια πιθανή ανωμαλία σας στέλνει νωρίτερα στο βενζινάδικο. Αισθητήρες όπως θερμοκρασίας, λάμδα, βαλβίδας πεταλούδας, εκκεντροφόρου άξονα, μάζας αέρα TDC και άλλοι, πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα του κατασκευαστή. Σε περίπτωση που ο έλεγχος του δείξει την παραμικρή ανωμαλία, αυτό θα έχει άμεση συνέπεια στα λίτρα που καταναλώνετε καθώς, όλες οι παραπάνω τιμές καθορίζουν τις ποσότητες καυσίμου και αέρα αλλά και την χρονική διάρκεια καύσης τους. Συνήθως όταν υπάρχει τέτοια περίπτωση και αστοχία στην σωστή καύση του μείγματος, η λυχνία της μηχανής ανάβει στον πίνακα οργάνων προειδοποιώντας.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει