Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
15 φωτογραφίες »

Πώς θα αυξήσω τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μου;

Διαβάστηκε από 7507 αναγνώστες - 22/10/2020

Ποιες επισκευές μπορείς να προλάβεις πριν γίνουν «αβάστακτες»; Κάνοντας και ελέγχοντας απλά πράγματα μεγαλώνεις την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σου και εξοικονομείς πολλά λεφτά. Μάθε πως.

Εάν ρίχνεις μια καλή ματιά στο αυτοκίνητο σου ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, μπορείς πραγματικά να μειώσεις κατά πολύ τις επισκέψεις σου στο συνεργείο.  Οι περισσότερες ζημιές μπορούν να προβλεφθούν και να μειωθεί το κόστος αποκατάστασης τους σε τεράστιο βαθμό, εάν τις αντιληφθούμε στην αρχή τους. Ένα διαφορετικός θόρυβος στα φρένα, μία ασυνήθιστη αντίδραση του αυτοκινήτου, είναι όλα σημάδια πως εάν θέλεις να γλυτώσεις ευρώ, πρέπει να κινηθείς άμεσα.

Εάν αγαπάς το αυτοκίνητο σου πρέπει να δημιουργήσεις μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Το να είναι καθαρό σίγουρα είναι σημαντικό (μιας και εκτός από πιο όμορφο, προστατεύεται και το χρώμα του), όμως υπάρχουν μερικές συνήθειες, στις οποίες πάνω άμα χτίσετε τη σχέση σας, θα είναι παντοτινή και πιο οικονομική. Λάδια κινητήρα, ιμάντας χρονισμού, κρύες εκκινήσεις, ο τρόπος αλλαγής ταχυτήτων και πολλά ακόμα στο πώς διαχειριζόμαστε το αυτοκίνητο μας, καθορίζουν το πόσα χρόνια θα μας συντροφεύει αλλά και την αξία του.

Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε απλούς τρόπους για να το έχετε «στη πένα» μια ζωή.
 
Tip1: Αποφύγετε τις πολύ μικρές αποστάσεις. Ειδικά τους κρύους μήνες, εάν το αυτοκίνητο δεν πιάσει τη σωστή θερμοκρασία και εσείς έχετε ξαναπαρκάρει ήδη, έχοντας φτάσει στο προορισμό σας, μόνο κακό κάνετε.  Το λάδι δεν «πιάνει» την απαιτούμενη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να κατακάθονται καύσιμα και νερό σε αυτό, σχηματίζοντας ( ως σύμβολο προειδοποίησης) λευκούς λεκέδες στο πώμα λαδιού.


Tip2: Συχνό πλύσιμο. Μην αφήνετε τη βρωμιά να διαβρώσει το χρώμα του. Πλένετε συχνά το αυτοκίνητο σας εξωτερικά με προσοχή και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στον κινητήρα. Εκεί καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, γιατί πολλά ηλεκτρονικά μέρη είναι άκρως ευαίσθητα. Για να έχετε ακόμα καλύτερα μακροχρόνια αποτελέσματα, περάστε το με κερί ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη προστατευτική στρώση.



Tip3: Μην αφήσετε μικρά σημαδάκια ή γρατζουνιές στο χρώμα, διότι θα μετατραπούν σε εστίες σκουριάς και θα χαλάσουν ανεπανόρθωτα την εικόνα. Προτιμήστε να βάψετε τοπικά όσα σημεία γίνεται με ειδική μπογιά για να μην επιτρέψετε τη διάβρωση του σημείου, ενώ ένα φανοποιείο θα σας βοηθήσει με μικρό κόστος για το σβήσιμο γρατζουνιών.


Tip4: Εάν οδηγείτε κυρίως σε αυτοκινητοδρόμους και χωματόδρομους, τότε πολλά μικρά πετραδάκια εκτοξεύονται από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και συνήθως κάνουν μικρά βαθουλώματα στο μπροστινό μέρος. Με μία διαφανή μεμβράνη τοπικά, μπορείτε να είστε ήσυχοι.



Tip5: Εκτός από το χρώμα, ιδιαίτερη προσοχή θέλουν και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου, τα οποία δεν είναι λίγα και φυσικά πρέπει να τα θωρακίζουμε, πριν ξεκινήσουν να χαλάνε. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα στην αγορά που με ένα πέρασμα τους, μπορείτε να εξασφαλίσετε πολλά έτη αντοχής σε κάθε πλαστικό εξάρτημα. 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις