Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

AUDI S8 εναντίον BMW M760Li

Διαβάστηκε από 37235 αναγνώστες - 28/5/2020

Οι λιμουζίνες των αφεντικών είναι ένα ειδικό προνόμιο που δύσκολα θα αποκτήσεις… Το όνειρο να μεταφερθείς, έστω και για λίγα λεπτά μέσα τους όμως, είναι αυτό που θα βιώσεις αυτή τη στιγμή. Δύο από τις πιο δυναμικές λιμουζίνες της μεγαλύτερης κατηγορίας προέρχονται από την Audi και την BMW. Τα S8 και M760Li, με συνολικά πάνω από 1.100 PS ανεβάζουν τον πήχη της σύγκρισης.

Στην εποχή των Coupe SUV, των crossover και άλλων... νεωτερισμών, ο χαρακτηρισμός «λιμουζίνες των αφεντικών», για μοντέλα όπως το Audi S8 και η Σειρά 7 της BMW στην έκδοση M760Li, είναι ίσως λίγο παρωχημένος... Δηλαδή, στο πίσω δεξί κάθισμα θα βρίσκεται μόνιμα ένας συμπαθής κύριος, ο οποίος θα μας χαιρετά συμπαθητικά από το αντίστοιχο παράθυρο; Ή μήπως ο ίδιος κύριος θέλει να «μετακομίσει» από πίσω δεξιά εμπρός αριστερά, ώστε να βιώσει κι αυτός τη λάμψη είτε της μίας είτε της άλλης λιμουζίνας; Στο Audi S8 έχει πάρει θέση κάτω από το μπροστινό καπό ένας biturbo V8, 571 PS. Πρόκειται για το... αεροσκάφος από το Ingolstadt, που διαθέτει πληθώρα πολυμέσων και συστημάτων υποβοήθησης υψηλής τεχνολογίας και περιμένει με την πλέον φίνα ανάρτηση να παράσχει τις υπηρεσίες του. Από την πλευράς της, η BMW M760Li συμμετέχει στο παιχνίδι των εντυπώσεων, εφοδιασμένη με 585 PS, που προέρχονται από ένα δωδεκακύλινδρο (!) κινητήρα 6,6 λίτρων, αλλά και υπερπλήρη εξοπλισμό.



Η μεγάλου μήκους λιμουζίνα, με το μεταξόνιο των επιπλέον 14 cm, διαθέτει στην πίσω σειρά καθισμάτων δύο εξωφρενικά άνετες θέσεις, που είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες (με ρύθμιση έως και για θέση "relax") και έχουν λειτουργία μασάζ! Τα Audi S8 και BMW M760Li συνδυάζουν την ταχύτητα, την πολυτέλεια και την αποκλειστικότητα (exclusivity) σε ένα «αυτοκίνητο του αφεντικού» σε υπερβολική δόση. Και βέβαια, όπως είναι φυσικό, τα δύο από τα πιο ισχυρά και συνολικά καλύτερα αυτοκίνητα της γερμανικής βιομηχανίας δεν είναι διαθέσιμα σε τιμές ευκαιρίας.



Το Audi ξεκινά στην πατρίδα του από τα 140.600 ευρώ, τιμή η οποία μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί, αν και εφόσον το... αφεντικό ζητήσει κάποια επιπλέον καλούδια. Οι ακουστικοί υαλοπίνακες (όπου τα μπροστινά τζάμια είναι διπλά και παχύτερα, κρατώντας εκτός οχήματος περαιτέρω ενοχλητικούς τριγύρω θορύβους, ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και θηριώδη φρένα από κεραμικό υλικό μπορούν να εκτοξεύσουν την τιμή του S8 στα 152.000 ευρώ!
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις