Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Mercedes: Ποιες καινοτομίες θα φέρει έως το 2023

29/4/2021

Η Mercedes ενισχύει την ποιότητα και παράλληλα διευρύνει την γκάμα της με την ηλεκτρική οικογένεια EQ, με στόχο να ξεπεράσει κάθε ανταγωνιστή της. Ποιες καινοτομίες περιμένουμε από την Γερμανική βιομηχανία μέχρι το 2023?

Η Mercedes δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρωτοπόρους αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, χάρη στην ποιότητα των αυτοκινήτων της, την προσαρμοστικότητα στις σύγχρονες απαιτήσεις, την ενσωμάτωση όλων των τελευταίων τεχνολογιών (π.χ. διαδικτυακό περιεχόμενο). Από την στιγμή, λοιπόν, που τα προσεχή χρόνια η αυτόνομη οδήγηση από κοινού με τα ηλεκτρικά μοντέλα και τα SUV κυριαρχούν στην «αυτοκινητιστική επικαιρότητα» είναι απόλυτα λογικό από πλευράς Mercedes να κινείται στους παραπάνω τρεις άξονες.

Mercedes GLC
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
Οπτικά, η δεύτερης γενιάς Mercedes GLC θα μοιάζει αρκετά στον προκάτοχό της, αλλά σε τεχνικό επίπεδο θα υπάρχουν τροποποιήσεις. Οι αυστηροί περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων CO2 επηρεάζουν αρκετά το έργο των μηχανικών όσον αφορά την πρόωση. Το SUV θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε «εξηλεκτρισμένες» εκδόσεις, ακόμη και στον «πρωτοεμφανιζόμενο» τετρακύλινδρο κινητήρα, ενώ η βασική σειρά θα κυκλοφορήσει ως mild hybrid.
 
Mercedes T-Class
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
 
 
Η Mercedes έχει ανακοινώσει ένα νέο μοντέλο για το 2022, την T-Class. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πιο πρακτικό αυτοκίνητο, μέσω του οποίου η γερμανική μάρκα θα διευρύνει περισσότερο την γκάμα των βαν της.
 
Mercedes EQE
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
 
 
Το ηλεκτρικό EQE είναι μικρότερο από την E-Class με τον ICE, αλλά οι εσωτερικές διαστάσεις αντιστοιχούν σε εκείνες της έκδοσης E-long. Ανάμεσα στους δύο άξονες βρίσκεται τοποθετημένη η μπαταρία ύψους 115 χιλιοστών. Έχουμε πρόσβαση σε αυτή από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ ξεχωρίζει στο σύστημα ψύξης που διαθέτει. Η ανάρτηση Airmatic είναι στάνταρ εξοπλισμός, ενώ η δυνατότητα τετραδιεύθυνσης θα κοστίζει έξτρα.
 
Mercedes EQGLE
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
 
 
Η Mercedes έχει ήδη σχεδιάσει τέσσερα διαφορετικά μοτίβο κίνησης για το EQGLE. Στην βασική έκδοση υπάρχει μία μπαταρία 60 kWh και ιπποδύναμη τουλάχιστον 187 άλογα, ενώ στην ισχυρότερη έκδοση βλέπουμε χωρητικότητα μπαταρίας 110 κιλοβατώρων και ιπποδύναμη 858 άλογα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε ένα «εκρηκτικό» hypercar με 1.340 ίππους!
 
Mercedes EQGLS
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
 
 
Το απόλυτο ηλεκτρικό SUV βασίζει στην μεγάλη έκδοση της μακράς ηλεκτρικής πλατφόρμας. Η αυτονομία που κυμαίνεται από 420 έως και 660 χιλιόμετρα, ανάλογα με το hardware και software. Το νέο EQGLS είναι αρκετά ευρύχωρο, ικανό να φιλοξενήσει επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. H Mercedes, πάντως, εξετάζει το ενδεχόμενο και μίας lounge επιλογής με τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα.
 
Mercedes A City
Έναρξη κυκλοφορίας: 2022
 
 
Με το νέο A City κόστους περίπου 20.000 ευρώ, η Mercedes θέλει να προσφέρει στον κόσμο μία έκδοση χαμηλότερη σε σχέση με την A-Class. Για τον σκοπό αυτό, το παρόν A-Class αναμένεται να «συρρικνωθεί» και να δώσει την θέση του σε ένα όμορφο τρίθυρο μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στην μελέτη EQA που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου. Ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ και σχεδιασμός πρακτικότητας και εξοικονόμησης χώρου θα χαρακτηρίζουν το επόμενο αυτοκίνητο πόλης της Mercedes.
 
Mercedes A Adventure
Έναρξη κυκλοφορίας: 2023
 
 
Η Mercedes προσανατολίζεται στο λανσάρισμα ενός νέου SUV. Το περίφημο A Adventure είναι μία μεγαλόσωμη... παραλλαγή του A City με σχάρα και ράγες στην οροφή του. Αν και off road, μην επιχειρήσετε ταξίδι σε μη ασφαλτοστρωμένες διαδρομές, διότι το A Adventure δεν θα έχει τετρακίνηση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις