Ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό για την τσέπη μας σήμερα?

Διαβάστηκε από 70549 αναγνώστες - 7/5/2020

Τελικά ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό για την τσέπη μας σήμερα? Diesel ή Φυσικό αέριο? Hybrid ή Βενζίνη? Ηλεκτρικό ή Υδρογόνο? Και τι γίνετε με τις επιδόσεις? Εμείς δοκιμάζουμε εκπροσώπους από κάθε τύπο κινητήριας δύναμης σε μια μοναδική κόντρα εφ όλης της ύλης!

Μεγάλος πονοκέφαλος η επιλογή καυσίμου για το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε. Οι επιλογές πολλές: βενζίνη, ντίζελ, φυσικό αέριο, υβριδική γραμμή κίνησης ή αμιγώς ηλεκτρική λύση. Εμείς συγκεντρώσαμε εκπροσώπους από όλα τα "στρατόπεδα" και φτιάξαμε μια μοναδική συγκριτική δοκιμή με οδήγηση από το Αμβούργο μέχρι το Μόναχο. 

Το σημείο συνάντησης είχε καθοριστεί εκ των προτέρων και ήταν το λιμάνι του Αμβούργου, η διαδρομή επίσης, το ίδιο και οι συμμετέχοντες, τι κι αν μερικοί κοιμήθηκαν λίγο παραπάνω, τίποτε δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδρομή που σκαρώσαμε. Μετά την εμφάνιση και του πιο  αγουροξυπνημένου και αργοπορημένου, όλοι οι οδηγοί, οι οποίοι έχουν φροντίσει από πριν για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων τους, είναι στις θέσεις τους.
Ύστερα από την καθιερωμένη φωτογράφηση οι οδηγοί παίρνουν θέση στα αυτοκίνητα τους. Οι όροι του παιχνιδιού είναι απλοί και ξεκάθαροι..
Μηδενίζουμε το χρονόμετρο, ξεκινάμε από το λιμάνι του Αμβούργου και τερματίζουμε στην Allianz- Arena στο Μόναχο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μηδενίζουμε ξανά, αν είναι να πάμε για καφέ, τουαλέτα ή ανεφοδιασμό. Ο καθένας καταγράφει ότι θεωρεί σημαντικό. 6 διαφορετικοί κινητήρες, ένα οδοιπορικό με προορισμό το Μόναχο. Ποιος θα φτάσει άραγε πρώτος στο Oktoberfest?