Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια θα είναι τα κλασικά αυτοκίνητα του αύριο;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια θα είναι τα κλασικά αυτοκίνητα του αύριο;

Διαβάστηκε από 18991 αναγνώστες - 16/6/2022

Πολλά αυτοκίνητα, που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια των δύο, τριών τελευταίων δεκαετιών, βρίσκονται ακόμη ανάμεσά μας στους δρόμους, αλλά λίγα απ αυτά έχουν τα προσόντα να γίνουν στο μέλλον κλασικά. Ποια είναι αυτά τα μοντέλα, λοιπόν;

Πολλά είναι τα αυτοκίνητα, που εμφανίστηκαν στους δρόμους της υφηλίου κατά τη δεκαετία του 1990, αλλά και την πρώτη του 2000, τα οποία κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας. Για παράδειγμα, μόνο στη Γερμανία, τα αυτοκίνητα ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών υπολογίζεται πως ανέρχονται στα περίπου 9 εκατομμύρια. Εμείς θα τα χωρίζαμε σε δύο είδη: Σε μεταχειρισμένα, που εκτελούν ακόμη τις υπηρεσίες τους με χαμηλό κόστος, αλλά και σε παλιότερα μοντέλα, που αγοράστηκαν στο παρελθόν, αλλά… η μπογιά τους περνά ακόμη και οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν στον ελεύθερο χρόνο τους. Φυσικά, μόνο τα αυτοκίνητα της δεύτερης κατηγορίας έχουν την ευκαιρία να μη φθείρονται μέσα στις συνθήκες της καθημερινότητας και να εξελιχθούν σε κλασικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Η αγορά συνήθως διαμορφώνεται από συναισθήματα
Κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου του είδους παίζουν σαφώς σημαντικό ρόλο πάνω απ όλα τα συναισθήματα. Βέβαια, η αξιοπιστία κάθε αυτοκινήτου και η καταλληλότητά του για καθημερινή χρήση είναι παράγοντες, που αργά ή γρήγορα έρχονται στο προσκήνιο. Σε συνεργασία με τη συντακτική ομάδα της AUTO BILD, που ανέλαβε όλο το άρθρο σχετικά με το TÜV-Report, οι αρθρογράφοι της AUTO BILD Klassik ξεχώρισαν αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν στο μέλλον σε classic προτάσεις.



Mercedes SL (R 230): πείθει με την άνεση και την ποιότητά της
Η πρώτη συμβουλή της ομάδας μας είναι ένα -στην ουσία- σύγχρονο αυτοκίνητο: «Η Mercedes SL της γενιάς R 230 είναι ένα πολυτελές νεαρό young timer μοντέλο με μακρά παράδοση. Η SL σήμαινε ανέκαθεν τη διατήρηση της αξίας της σε σταθερό επίπεδο ακόμα κι αν περάσουν τα χρόνια. Λίγο πριν από το λανσάρισμα της μεθεπόμενης γενιάς της SL, η R 230 έχει περάσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κυνηγών ευκαιριών. «Στην… αρσενικά σχεδιασμένη R 230 οι μηχανικοί της Mercedes-Benz χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη την τεχνολογία της φίρμας, που ήταν στις αρχές της τρέχουσας χιλιετίας διαθέσιμη. Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούσε να εξελιχθεί όλο και περισσότερο σε κίνδυνο όσο περνούν τα χρόνια, αφού είτε πρόκειται για την ανάρτηση ABC είτε για τα φρένα SBC, οι ιδιοκτήτες του πολυτελούς roadster της Mercedes έκαναν αναφορά σε δαπανηρές βλάβες. Από την άλλη πλευρά, για την αρμόδια ομάδα, η SL είναι ένα παράδειγμα για το «πώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν να ωριμάσουν και να γίνουν κλασικά». Τα πλεονεκτήματα της Mercedes SL (R 230) είναι τα παρακάτω: κορυφαίες επιδόσεις, άνεση, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Και τα μειονεκτήματα: οι κορυφαίες εκδόσεις είναι ακριβές στη συντήρηση, σποραδικά προκύπτουν προβλήματα στα ηλεκτρονικά.



Audi A2: αμάξωμα αλουμινίου και ευαίσθητα μέρη από το αρχικό πλαίσιο
Η επόμενη συμβουλή είναι το Audi A2: «Με τον παλιότερο πάροχο τεχνολογίας, υπάρχει ακόμη μια σωστή επιλογή για τους φίλους αυτού του είδους», λένε τα μέλη της ομάδας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε