Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Όλα καλωδιωμένα: υπάρχει δυνατότητα mirroring του smartphone, το σύστημα παρέχει επίσης πρόσβαση στο WiFi. Το 3D σύστημα πλοήγησης ανήκει σε πακέτο με επιπλέον χρέωση.

Συνδεσιμότητα για όλους και για όλα

Διαβάστηκε από 41047 αναγνώστες - 22/6/2020

Το νέο Audi A1 Citycarver λανσάρεται με ένα εξαιρετικά εκτεταμένο πακέτο πολυμέσων. Το σύστημα πλοήγησης για παράδειγμα, μπορεί να καταγράψει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πραγματικό χρόνο και να ενημερωθεί για τα σήματα κυκλοφορίας μέσω internet. 
Επιπλέον, τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας, όπως η ενεργή καθοδήγηση στη λωρίδα ή η αναγνώριση πεζών θα βοηθήσουν τον κόσμο να περνά με ασφάλεια μέσα από την κυκλοφορία. Κρίμα μόνο, που η κάπως ματ και απλή απεικόνιση των ενδείξεων στο virtual cockpit δε συμβαδίζει με τις αξιώσεις, που σίγουρα έχει κάποιος από ένα καινούργιο Audi. 
Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού είναι «κρυμμένο» στα extra του τιμοκαταλόγου, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του συστήματος MMI μέσω touchpad, που κοστίζει (με την τρισδιάστατη απεικόνιση των χαρτών) επιπλέον 1.495 ευρώ στη Γερμανία.



Έξοδα κατανάλωσης και απόκτησης 
Ο τρικύλινδρος κινητήρας καταναλώνει 7 λίτρα super αμόλυβδης βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή που θα έπρεπε να είναι μικρότερη. Παρ όλα αυτά, το νέο Audi A1 Citycarver ξεπερνά σαφώς τον ανταγωνισμό, καθώς στην έκδοση με τους 116 ίππους, κοστίζει στη Γερμανία 23.300 ευρώ. 
Εδώ να αναφέρουμε πως η τιμή του μοντέλου της δοκιμής μας ανέρχεται στα περίπου 28.000, ενώ αν εφοδιάζεται με κάποια extra, όπως π.χ. φώτα LED, το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης και το «δυναμικό» πακέτο, μπορεί να φτάσει ακόμα και πάνω από τα 34.000 ευρώ. Συγκριτικά, το τεχνολογικά συγγενές VW T-Cross με τον ίδιο 1.0 TSI κινητήρα (115 PS) διατίθεται σε τιμή, που ξεκινά από τα 20.150 ευρώ. Βλέπετε, το στιλ κοστίζει...
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει