Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αποκλειστικό: Ιδού η νέα Skoda Octavia

Διαβάστηκε από 14528 αναγνώστες - 11/9/2018

Πλησιάζει η αλλαγή φρουράς για το πιο πετυχημένο μοντέλο της Skoda. Δείτε πρώτοι φωτογραφίες αλλά και τι νέο φέρνει μαζί της σε χώρους, τεχνολογίες και κινητήρες. Αγγίζει υβριδικά μονοπάτια;

Το 2019 έρχεται η αλλαγή φρουράς για το πιο δημοφιλές μοντέλο της Skoda,  Octavia.

Σχεδίαση
Ο σχεδιασμός είναι πιο δυναμικός σε σχέση με τον προκάτοχο, ενώ το χαρακτηριστικό τετράπλευρο εμπρός μέρος αλλάζει μορφή. Οι διαστάσεις παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Η νέα Octavia έχει μήκος περίπου 4,70 μέτρα και πλάτος μόλις λίγο πάνω από 1,80 μέτρα.



Χώροι αποσκευών
Ο σπορ σχεδιασμός δεν στερεί την δυνατότητα για ευρυχωρία, καθώς η νέα Octavia υπόσχεται ένα καλύτερο πακέτο χώρων. Το πορτμπαγκάζ είναι μεγαλύτερο από πριν με 590 λίτρα χωρητικότητα στο sedan και 620 λίτρα στο Combi.



Μηχανικά σύνολα
Οι διαθέσιμοι κινητήρες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του νέου μοντέλου. Έτσι υπάρχουν στη γκάμα, τρικύλινδρος βενζίνης 110 ίππων, τετρακύλινδρος ντίζελ και αργότερα αναμένεται η έκδοση 200 ίππων του RS. Ένα ακόμα νέο αφορά το νέο plug-in υβρίδιο. Παρεμπιπτόντως, για πρώτη φορά, το Combi θα εισαχθεί στην αγορά νωρίτερα από το sedan, το οποίο θα παρουσιαστεί και στην IAA τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά νωρίτερα από το 2020.



Αξίζει να δείτε και την ανανεωμένη Skoda Superb, που δυναμιτίζει την εμφάνιση της, ακολουθώντας πιο sport πατήματα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις