Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΑΝΑΛΥΣΗ OPEL CORSA F

Διαβάστηκε από 20069 αναγνώστες - 22/5/2019

Εσωτερικό: Το Corsa παραπέμπει στο Astra
Σε ότι αφορά το αμάξωμα και τους εσωτερικούς χώρους, το νέο Opel Corsa θα παραμείνει άμεσα αναγνωρίσιμο ως Opel.. Πάντως, το γνωστό πλέον μικρό τιμόνι της Peugeot, και τα όργανα που φαίνονται πάνω από αυτό δε θα το δούμε στο νέο μικρό μοντέλο των Γερμανών. Το εσωτερικό του Opel Corsa F παραπέμπει περισσότερο στο αντίστοιχο του μεγαλύτερου Astra. Η οθόνη στην κεντρική κονσόλα θα τοποθετηθεί ελαφρώς ψηλότερα και το μέγεθός της θα φτάνει πλέον τις 8 ίντσες.



Η οθόνη ανάμεσα σε ταχύμετρο και στροφόμετρο θα μεγαλώσει, ενώ το τιμόνι θα «κληρονομήσει» και τους διακόπτες, που γνωρίζουμε από το Astra. Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, αν θα υπάρξει εκτός από την 5θυρη και μια 3θυρη έκδοση αμαξώματος.

Οδηγώντας: Το Corsa είναι διασκεδαστικό
Οδηγήσαμε ήδη ένα πρωτότυπο του νέου Opel Corsa. Οι επιβάτες κάθονται πιο χαμηλά σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο κατά 3 cm, αισθάνονται να είναι ένα μέρος του αυτοκινήτου και βιώνουν πιο άμεσα την επαφή του αυτοκινήτου με την άσφαλτο. Ο οδηγός πιέζει το δεξί πεντάλ και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων τις αλλάζει με ταχύτητα και απόλυτη σαφήνεια.



Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων με τα 130 PS εκτοξεύει το Opel Corsa F προς τα εμπρός, έχει άφθονη ροπή και συμβάλλει στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων. Το νέο Corsa σε διασκεδάζει πραγματικά, καθώς δεν είναι απλώς ένα... Γαλλικό μοντέλο με λογότυπο τη θρυλική αστραπή. Είναι ένα Opel, που θυμίζει σαφέστατα Rüsselsheim. Η ανάρτηση έχει σπορτίφ ρύθμιση, ενώ και το τιμόνι είναι άμεσο, αφού μία εντολή αρκεί για να γίνει πραγματικότητα η οποιαδήποτε επιθυμία του οδηγού.



Με άλλα λόγια, το νέο Corsa F έχει γίνει σφικτό και πολύ «επικοινωνιακό», όπως ακριβώς θα περιμέναμε από ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας. Αν η Opel φροντίσει να κάνει πιο άμεση τη λειτουργία του χειροκίνητου κιβωτίου των 6 σχέσεων και να μειώσει το μήκος των διαδρομών του, τότε το Corsa θα γίνει ένας μεγάλος πρωταγωνιστής.

Κινητήρες: από την PSA, και όχι της Opel
Για λόγους συγκράτησης του κόστους, το νέο Opel Corsa θα εφοδιάζεται με κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, που προέρχονται από το... ράφι της Γαλλικής PSA. Έτσι, θα δούμε επιλογές που γνωρίζουμε ήδη από το Peugeot 208.



Πιο αναλυτικά, θα χρησιμοποιηθούν 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες, ο diesel θα είναι ένας (1.5 με 100 PS) και οι βενζίνης θα είναι τρεις, ισχύος 75, 100 και 130 PS. Να τονίσουμε εδώ πως στις αρχές του 2020 θα παρουσιαστεί και η ηλεκτροκίνητη έκδοση. Το νέο Opel Corsa θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της PSA στη Zaragoza της Ισπανίας, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη με τα Crossland X και Citroen C3 Aircross. Έως σήμερα ένα μεγάλο μέρος του Corsa κατασκευάζεται (μαζί με το Adam) στο Eisenach της Γερμανίας.

Συμπέρασμα

Το νέο Opel Corsa F θα συναρπάσει το φανατικό κοινό της Γερμανικής εταιρίας, αφού το νέο μοντέλο είναι εξοπλίσμενο με όλη την τεχνολογία των καιρών μας, παντελώς αλαφρωμένο και ιδιαίτερα σβέλτο για κάθε είδους μετακινήσεις. Μπράβο Opel.. 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει