Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Λίστα φθηνών Ηλεκτρικών ΙΙ

Διαβάστηκε από 162710 αναγνώστες - 11/6/2020

Audi e-tron GT
τιμή στη Γερμανία: κάτω από 100.000 ευρώ
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021
Η Audi σχεδιάζει για τις αρχές του 2021 να κατασκευάσει ένα τετραθέσιο, ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο, το e-tron GT. Το Gran Turismo θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 590 PS, αλλά και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Η αυτονομία του λέγεται ότι θα φτάνει έως και τα 400 χιλιόμετρα.
 
SEAT el-Born
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: μέσα στο 2020


 
Το πρωτότυπο της SEAT “el-Born” δείχνει πως θα μπορούσε να είναι ένα ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο της ισπανικής φίρμας. Ο ηλεκτροκινητήρας του el-Born έχει ισχύ 204 PS, ενώ η αυτονομία του e-μοντέλου με γεμάτη την μπαταρία θα φτάνει τα 420 km, σύμφωνα με τη νόρμα WLTP. Αυτό θα είναι εφικτό χάρη στη χωρητικότητα της μπαταρίας, που είναι 62 kWh.

Porsche Taycan Cross Turismo
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2020


 
Η Porsche υπόσχεται συνδυαστική ισχύ πάνω από 600 PS και ένα ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης μαζί με torque vectoring. Έτσι, το πεντάθυρο μοντέλο επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και χρειάζεται λιγότερα από 12 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 200 km/h.

Mercedes EQS
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2020



Κατά κάποιο πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, ο διάδοχος της S-Class, αλλά και η μεγάλη ηλεκτροκίνητη λιμουζίνα, θα λανσαριστούν στις αγορές το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα. ΠαρόλΆ αυτά, η EQS τοποθετείται, παρά το μεγάλο μεταξόνιό της, ανάμεσα στις E- και S-Class. Ωστόσο, το εσωτερικό της δείχνει πως παρέχει περισσότερο χώρο σε σχέση με τις S-Class, που εφοδιάζονται με κινητήρες συμβατικής τεχνολογίας.

BMW iX3
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2020


 
Η iX3 ήταν ουσιαστικά προγραμματισμένη μόνο για την αγορά της Κίνας, αλλά τώρα το SUV πρόκειται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Το μέγεθος της μπαταρίας θα βρίσκεται σχεδόν στα 70 kWh και έτσι η αυτονομία θα φτάνει στα 250 χιλιόμετρα. Επίσης, αν και ο ηλεκτροκινητήρας (225 kW ή 306 PS) είναι τοποθετημένος μπροστά, σε αυτό το μοντέλο οι κινητήριοι τροχοί θα είναι αυτοί του πίσω άξονα.

 Audi Q4 e-tron
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: τέλη 2020


 
Το ηλεκτροκίνητο SUV θα μπορούσε, όπως το πρωτότυπό του, να έχει σε κάθε άξονα από έναν ηλεκτροκινητήρα και να φτάνει σε μία συνολική ισχύ 306 PS. Το σενάριο θα είναι ειδυλλιακό από τη στιγμή, που το Q4 e-tron θα εφοδιαστεί με μπαταρία 82 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων και η φόρτιση θα γίνεται με ταχυφορτιστή.

BMW i1
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Η BMW σχεδιάζει την παραγωγή μιας ηλεκτροκίνητης Σειράς 1, που θα βασίζεται σε αυτήν με τους κινητήρες συμβατικής τεχνολογίας. Στην ευέλικτη πλατφόρμα του μικρομεσαίου μοντέλου της η BMW θα μπορούσε να λανσάρει τόσο μια βασική έκδοση, με έναν κινητήρα και μετάδοση της κίνησης στον μπροστινό άξονα, όσο και μία έκδοση με τετρακίνηση, που θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

VW ID.4
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Η τεχνολογία για το μικρομεσαίο SUV θα προέλθει πιθανότατα από το μικρότερο ID.3. Έτσι, και το ID.4 θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες 150 ή 204 PS. Με την κορυφαία μπαταρία των 77 kWh το ID.3 έχει αυτονομία έως και 550 χιλιομέτρων. Επομένως, ένα SUV θα μπορούσε κάλλιστα να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Porsche E-Macan
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Η Macan είναι εμπορικά το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Porsche. Μάλιστα, θα αποκτήσει την επόμενη χρονιά και ηλεκτροκίνητη εκδοχή, η οποία θα βασιστεί στην πλατφόρμα PPE (Premium-Platform Elektromobilität) για όλες τις εκδόσεις ισχύος της με 218, 326 και 435 PS. Η αυτονομία προβλέπεται να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

BMW i4
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Με τα τεράστια νεύρα στην πρόσοψη και τα μικρού ύψους φωτιστικά σώματα το πρωτότυπο δίνει μια πρόγευση για τη σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής. Το concept car εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 530 PS και παρέχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Οι ίδιες τιμές θα ταίριαζαν μια χαρά με το μοντέλο παραγωγής.

Skoda Enyac
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Το πρώτο μοντέλο της Skoda, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα μπορούσε κάλλιστα να διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονά του. Και οι δύο αποδίδουν μαζί 306 PS! Ανάλογα, δε, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας το Enyac θα μπορούσε να κινηθεί για έως και 500 χιλιόμετρα.

Genesis Essentia Concept
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Η πολυτελής μάρκα της Hyundai, η Genesis, δίνει με το πρωτότυπο Essentia μία πρόγευση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου σπορ μοντέλου. Βασίζεται σε ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, έχει πόρτες-πτερύγια και γυάλινη οροφή. Το Genesis Essentia Concept ανακοινώθηκε πως επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.
 
VW ID. Space Vizzion
αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων: 2021


 
Η Volkswagen παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτροκίνητο station wagon. Το πρωτότυπο ID Space Vizzion δίνει μια πρόγευση ενός ηλεκτροκίνητου Passat. Η αυτονομία υπολογίζεται να φτάνει έως και τα 590 χιλιόμετρα, ενώ η ισχύς φτάνει ακόμα και τα 340 PS.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει