Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κόντρα στη συνηθισμένη σχεδίαση

Διαβάστηκε από 12530 αναγνώστες - 23/9/2020

Εντάξει, παραδεχόμαστε πως πρόκειται ακόμη για ένα πρωτότυπο, ωστόσο εμείς είχαμε την ευκαιρία να βρεθουμε στο τιμόνι του. Έτσι, γλυστρίσαμε με πάάάάάάρα πολλή προσοχή στο λευκό κάθισμα του οδηγού και αφήσαμε το βλέμμα μας να περιπλανηθεί για λίγο στην ευρύχωρη καμπίνα. Aλλωστε, δεν υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά πράγματα να δει κάποιος.



Ψηφιακή αποτοξίνωση, όλες οι ενδείξεις και τα περισσότερα στοιχεία ελέγχου προβάλλονται στο λευκό τοπίο του cockpit, όταν κάποιος τα χρειάζεται πραγματικά. ΓιΆ αυτά, βέβαια, σε έναν αποκλεισμένο ιδιωτικό δρόμο (όπου διεξαγόταν η δοκιμαστική οδήγηση) δε γίνεται λόγος. Αντ αυτών η Mercedes Vision EQS παρέχει νέες θέες, επειδή οι κολώνες του αμαξώματος είναι εξαιρετικά κομψές και στενές, καθώς η οροφή αποτελείται από τζάμια – και πάνω απ όλα εξαιτίας του επίπεδου ταμπλό. 



Το πόδι στο δεξί πεντάλ, το... διαστημόπλοιο του κυβερνήτη ξεκινά να ρολάρει πάρα πολύ ήσυχα και κινείται κατά μήκος των αποβαθρών του λιμανιού του Futtso, πραγματοποιώντας την παρθενική πτήση του, εεε, την παρθενική πορεία του. Κρίμα μόνο, που η Mercedes Vision EQS δεν κινείται, τόσο εντυπωσιακά, όσο δείχνει. Και όπως θα μπορούσε να κινείται. Γιατί οι δύο κινητήρες με συνολικά 476 PS είναι δυστυχώς τόσο θεωρητικοί όσο η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h, που έχει υπολογιστεί σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, αλλά και η τελική ταχύτητα των 200 km/h.



Συμπέρασμα
Η Mercedes Vision EQS, ως εναλλακτική της S-Class, έχει τη δική της γοητεία. Η σχεδίασή της; Έρχεται από το μέλλον. Η τεχνολογία της; Επίσης... Επιπλέον, διαθέτει μία νέα φιλοσοφία του λειτουργικού της χωρίς ψηφιακές υπερβολές. Και, πάνω απ όλα, (όπως και στο τιμόνι ενός Tesla) αποπνέει μία καλή αίσθηση. Μένει να δούμε αν η EQS θα επηρεάσει τις πωλήσεις της S-Class. Μέχρι η Mercedes να μπορέσει να μεταφέρει ηλεκτροκίνητα τους καλύτερους πελάτης της στο μέλλον, θα περάσει αρκετός καιρός ακόμη. Τουλάχιστον 18 ή μάλλον 24 μήνες.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει