Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
ID.7 GTX Tourer: Το ισχυρότερο station wagon που έφτιαξε ποτέ η VW
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ID.7 GTX Tourer: Το ισχυρότερο station wagon που έφτιαξε ποτέ η VW

14/3/2024

Με 340 άλογα, αλλά τελική μόλις 180 χ.α.ω..
Θεωρητική αυτονομία 625 χλμ. και μπαταρία 86 kWh!
Δυναμική εμφάνιση και ζάντες 20 ιντσών.
Κόκκινες λεπτομέρειες και καθίσματα κατάλληλα για… λουμπάγκο!

Με 340 άλογα, αλλά τελική μόλις 180 χ.α.ω..


H VW παρουσίασε την γρήγορη GTX έκδοση του ID.7 Tourer, την οποία και είδαμε από κοντά. Την κίνηση του μοντέλου έχουν αναλάβει 2 ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να ανεβαίνει στους 340 ίππους και στα 579 Nm ροπής. Η δύναμη εννοείται ότι περνάει και στους 4 τροχούς, ενώ εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό XDS+ για ακόμα καλύτερο έλεγχο στις στροφές. Για την ιστορία, το VW ID.7 GTX Tourer είναι πιο «δυνατό» από το Passat R36, το Arteon R Shooting Brake και το Golf 8 R Variant, παίρνοντας δικαίως τον τίτλο του ισχυρότερου station wagon που έφτιαξε ποτέ η VW. Βέβαια προς τέρψιν της αυτονομίας, η τελική του ταχύτητα έχει περιοριστεί στα 180 χ.α.ω, ενώ χάρη στην τετρακίνηση μπορεί να τραβήξει τρέιλερ μέγιστου βάρους 1.400 κιλών.

Θεωρητική αυτονομία 625 χλμ. και μπαταρία 86 kWh

Όπως και στο VW ID.7 Pro S Tourer, η μπαταρία της έκδοσης GTX έχει καθαρή χωρητικότητα 86 kWh κι είναι εξοπλισμένη με 13 κυψέλες, επιτρέποντας στο μοντέλο να βγάλει, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, έως και 625 χιλιόμετρα αυτονομίας. Αν και την πραγματική εμβέλεια του μοντέλου θα την ανακαλύψουμε στην δοκιμή μας, αυτό που είναι σίγουρο είναι η δυνατότητα φόρτισης με μέγιστη ισχύ 200kW, που σε ταχυφορτιστή στέλνει την μπαταρία από το 10 στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

Δυναμική εμφάνιση και ζάντες 20 ιντσών

Εξωτερικά, η συνταγή GTX μας είναι γνωστή: ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, μάσκα που θυμίζει GTI, αιχμηρά φώτα που ενώνονται με μια φωτεινή μπάρα και γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες. Η δυναμική εικόνα ολοκληρώνεται από το αποκλειστικό για την έκδοση χρώμα «Kings Red Metallic», τους στάνταρ προβολείς LED Matrix, τα φωτιζόμενα λογότυπα και τις 20αρες ζάντες, οι οποίες όμως φαίνονται μικρές στο μήκους 4,96 μ. station wagon. Μάλιστα για αυτό το λόγο η εταιρεία σκέφτεται στο μέλλον να προσθέτει σαν προαιρετικό εξοπλισμό ζάντες 21 ιντσών.

Κόκκινες λεπτομέρειες και καθίσματα κατάλληλα για… λουμπάγκο στην καμπίνα!

Το κόκκινο επικρατεί και στο εσωτερικό, όπου οι ραφές σε καθίσματα και τιμόνι, καθώς και οι λεπτομέρειες στο ταμπλό επισημαίνουν το sport χαρακτήρα του VW ID.7 GTX Tourer. Τα στάνταρ καθίσματα είναι αρκετά καλά, αλλά τα προαιρετικά καθίσματα «ergoActive», όπου και καθίσαμε, είναι εξαιρετικά. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε