ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: Νέα BMW Σειρά 1

Διαβάστηκε από 4459 αναγνώστες - 14/5/2019

Δεκαπέντε χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης BMW Σειρά 1, η Γερμανική εταιρεία κάνει ολική στροφή με την παρουσίαση της νέας BMW Σειρά 1 με μπροστά κίνηση αυτή τη φορά. Εμείς οδηγήσαμε το πρωτότυπο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας..

 
 

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Η πρώτη BMW Σειρά 1 παρουσιάστηκε το 2004 και πήρε από την αρχή πολύ καλές κριτικές λόγω της τολμηρής της σχεδίασης, αλλά και της πίσω κίνησης. Η τελευταία ήταν και η αιτία για την οποία το Γερμανικό μοντέλο λατρεύτηκε από τους απανταχού φαν της sport οδήγησης. Αυτοί θα πρέπει να αποχαιρετήσουν με «βαριά καρδιά» την πίσω κίνηση, καθώς η νέα BMW Σειρά 1 θα διατίθεται πλέον ως αμιγώς προσθιοκίνητη. Είναι όμως τα πράγματα τόσο «άσχημα» και τι να είναι άραγε αυτό που ώθησε τη Γερμανική εταιρεία σε αυτή τη μεταστροφή?Η BMW το έκανε για τρεις λόγους, χωρίς να υπάρχουν πάντως επίσημα στοιχεία για αυτό. Αρχικά για λόγους οικονομίας και κατά δεύτερον για υβριδικούς λόγους. Η 2άρα, η Active Tourer, υπάρχει ήδη ως Plug-in Hybrid, οπότε γιατί όχι και η νέα BMW Σειρά 1? Ο τρίτος και βασικότερος λόγος έχει να κάνει με τους χώρους, στοιχείο στο οποίο και «χώλαινε» το απερχόμενο μοντέλο, λόγω του κεντρικού τούνελ και της διάταξης του κινητήρα λόγο πίσω κίνησης. 

Τι μας άρεσε και τι όχι
Περισσότεροι χώροι, πλήρως ψηφιακό Cockpit με iDrive και περιστροφικό μπουτόν. Το στροφόμετρο με ανάποδη φορά σε σχέση με τους δείκτες του ρολογιού δεν ταιριάζει σε μια BMW. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει