Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Απροσδόκητη φύση της Mercedes GLB

Διαβάστηκε από 8415 αναγνώστες - 31/5/2019

Με άνετους χώρους
Αν και η Mercedes GLB βασίζεται στην πλατφόρμα της A-Class, το μετατρόχιο και το μεταξόνιο έχουν αυξηθεί. Με μήκος 4,63 μέτρα, υπάρχει πλέον αρκετός χώρος για πέντε άτομα. Εφόσον παραγγείλετε το τριών μερών ρυθμιζόμενο και μετατοπιζόμενο πίσω κάθισμα, ο χώρος για το πόδια στο πίσω μέρος είναι εφάμιλλος με αυτόν της ανώτερης κατηγορίας, ενώ και το ύψος στα 1,69 μέτρα συμπληρώνει την άνεση. Με όλα τα καθίσματα επίπεδα, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1800 λίτρα, ενώ με κανονικό πενταθέσιο μοτίβο, 560 λίτρα χωρητικότητα βρίσκονται στη διάθεσή σου. Αυτό ακριβώς εννοούν οι άνθρωποι της Mercedes όταν συγκρίνουν συνεχώς την τελευταία τους δημιουργία με ένα ελβετικό σουγιά.


 
Κινητήρες: από 163 ίππους
Κάτω από το καπό, η επιρροή από την A-Class συνεχίζεται. Ο μικρότερος κινητήρας στην έκδοση Mercedes GLB 200, είναι ο τετρακύλινδρος, που έχει αναπτύξει η Mercedes από κοινού με την Renault, και αποδίδει 163 ίππους από 1.330 κυβικά εκατοστά. Ακολουθεί η GLB 220 d με το δίλιτρο diesel κινητήρα και τους 190 ίππους, ενώ εμείς οδηγούμε το κορυφαίο μοντέλο GLB 250 με 224 ίππους επίσης από δίλιτρο μοτέρ. Παρά την ύπαρξη τετρακίνησης 4Matic, η GLB δεν μπορεί να κρύψει τα μπροστινοκίνητα γονίδια της. Στο comfort mode, η κατανομή ισχύος είναι 80:20. Σε σύγκριση με την GLC, η GLB παρουσιάζεται λίγο πιο και θορυβώδης, αλλά παραμένει πάντα στιβαρή και σου μεταφέρει εμπιστοσύνη σε κάθε περίπτωση. Ναι μεν το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα MBUX και οι πολυάριθμοι βοηθοί υποστηρίζουν την GLB κάτω από τη μεταλλική φορεσιά, αλλά αυτό το G-μοντέλο θα βρει γρήγορα πολλούς φίλους, χάρη στην αγενή εμφάνιση και τα ταλέντα πρακτικότητας που διαθέτει. Υπό την προϋπόθεση ότι η πόρτα θα κλείνει μέχρι τότε.


 
Συμπέρασμα: Η νέα Mercedes GLB προσφέρει άφθονο χώρο και μεταβλητότητα με συμπαγείς διαστάσεις. Και ρουστίκ και αριστοκρατική, απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αν οι τιμές ξεκινήσουν πραγματικά λίγο πάνω από τα 30.000 ευρώ, θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας.
 
Τι μας άρεσε και τι όχι
Η απροσδόκητη φύση του Mercedes GLB μας έπεισε. Οι ρουστίκ λεπτομέρειες δημιουργούν συγγένεια με το G. Δυστυχώς, η Mercedes δεν σχεδιάζει επί του παρόντος ούτε ηλεκτρικό ούτε υβριδικό..

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει